Zatezanje kapaka: brza intervencija sa maksimalnim, trajnim rezultatom

01-07-2024
Featured Video Play Icon

Blefaroplastika je hirurška procedura koja se koristi za uklanjanje viška kože, masnih naslaga i mišića sa gornjih i donjih kapaka. Ova intervencija  može poboljšati izgled kapaka i korigovati funkcionalne probleme sa očima. Pored toga, podmlađuje izgled za 10 godina, kaže dr Katarina Andjelvov, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije

Hirurško rešenje za opuštene kapke

Blefaroplastika je namenjena osobama koje žele da poboljšaju izgled svojih očnih kapaka ili reše funkcionalne probleme povezane sa viškom kože i masnoće. Idealno je  rešenje za sve koji imaju obešene gornje kapke, podočnjake, natečene donje kapke ili bore oko očiju.  Radi navedenih problema, osoba često izgleda umorno, starije ili  joj je čak ometan vid. Blefaroplastikom se može se značajno poboljšati i podmladiti izgled lica uz dugotrajan rezultat. Intervencija je najčešće tražena kod odraslih osoba starijih od 35 godina, ali može se izvoditi i na mlađim pacijentima sa genetskim predispozicijama za probleme s očnim kapcima.

Kako se izvodi blefaroplastika?

”Blefaroplastika je intervencija koja se obično izvodi u lokalnoj anesteziji. Korekcija gornjih kapaka izvodi se tako što hirurg pravi rez duž prirodnih nabora gornjeg kapka. Kroz ovaj rez uklanja se višak kože, masnoće i mišića, a zatim se rez zatvara šavovima koji se kasnije uklanjaju ili rastvaraju. Blefaroplastika donjih kapaka uključuje rez ispod linije trepavica ili unutar donjeg kapka. Kroz ovaj rez uklanja se višak kože, masnoće i mišića, nakon čega se rez zatvara šavovima. Sama intervencija traje oko sat vremena, nakon čega pacijent odlazi kući”, kaže dr Katarina Andjelkov iz klinike Bel Prime.

Brz oporavak uz maksimalan efekat podmlađivanja

Oporavak nakon blefaroplastike traje od nedelju do dve. Prvih nekoliko dana, pacijenti mogu  imati oticanje i modrice, a hladni oblozi će pomoći u smanjenju otoka. Šavovi se obično uklanjaju nakon 5-7 dana, a važno je izbegavati naporne aktivnosti i podizanje teških predmeta. Oticanje i modrice postepeno nestaju, a pacijenti se mogu vraćati svojim svakodnevnim aktivnostima nakon nekoliko dana. Konačni rezultati mogu se videti nakon mesec kada se oticanje potpuno povuče, pružajući osvežen i podmlađen izgled očnih kapaka. Rezultati su dugotrajni, ali prirodni proces starenja može uticati na izgled tokom vremena.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar