Miss Nemačke ima 35 godina i najstarija je pobednica u istoriji izbora

07-04-2020

“Ovo je noć jakih žena”, rekla je Leoni von Has, nakon proglašenja za Miss Nemačke 2020.  Leni ima  35 godina i najstarija je misica u istoriji ovog 93-godišnjeg takmičenja. Ujedno je i prva majka kojoj je to pošlo za rukom

Samouverenost i samostalnost pre svega

Leoni je udata i ima trogodišnjeg sina, a danas se bavi prodajom odeće preko Interneta. Studirala je marketing i radila u reklamnim agencijama, te kao stilista. Rođena je i odrasla u Namibiji, gde još uvek žive njeni roditelji i tri sestre, ali je proputovala celu planetu. Zelenooka plavuša istakla je da želi da simboliše modernu ženu stariju od 30 godina koja će pokazati koliko vrede samouverenost i samostalnost.

U žiriju samo žene, bez revije u kupaćim kostimima

Inače, ovogodišnji izbor za mis u Nemačkoj nije bio specifičan samo po pobednici – u celini je predstavljao nešto sasvim drugačije. U  žiriju su sedele samo žene i nije bilo revije u kupaćim kostimima. Takmičarke su se predstavljale u večernjim haljinama i kežual odeći, sa visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez štikle.

Model za digitalno doba

“Želimo da budemo model za digitalno doba”, izjavio je organizator Maks Klemer, objasnivši da su tragali za savremenom ženom sa stavom koja je aktivna na društvenim mrežama i može da bude primer drugima. Klemer je dodao i da se ovo takmičenje više ne fokusira samo na spoljašnjost, već su u cventru pažnje ličnost, karakter i životna priča učesnica.

FOTO: Instagram Leonie von Hase 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar