Najefikasniji načini za prirodno povećanje usana

30-12-2018

Kako starimo,  usne se prirodno smanjuju jer organizam proizvodi sve manje kolagena. Budući da nemaju lojne žlezde lako se i  isušuju, a suvoća posebno naglašava tanke usne. Ovo su prirodni načini koji će vam pomoći da vaše usne budu punije i veće

Ljubljenje je najprijatnija tehnika za povećanje usana. Opustite se, uživajte u poljupcima sa voljenom osobom i sami sebi ćete izgledati odlično.

Pri svakodnevnom pranju zuba posvetite neko vreme i usnama, pa i njih očetkajte četkicom za zube. Na taj način ćete ukloniti mrtve ćelije, ubrzaće se u njima cirkulacija krvi što će dati vizuelni efekat većih, nežnijih i lepših usana.

Za brz, ali ne trajan efekat povećanja usana, pomešajte cimet sa vazelinom ili grožđanom mašću i utrljajte na usne. Ostavite minut – dva da deluje pa sperite masu.

Kratkotrajan ali efikasan metod za povećanje usana dobićete kada na usne stavite kap eteričnog ulja  mente a zatim ga dobro utrljate. Pri korišćenju eteričnih ulja budite pažljivi jer nisu retke alergijske reakcije.

Radite piling usana i redovno i obilno ih hidrirajte. Od šećera i maslinovog ulja napravite smesu koju zatim nanesete na usne, pa onda prstom izmasirajte usne u malim krugovima. Na kraju to sve isperite.

Svakodnevno radite vežbe sa usnama – zviždite 3 -5 minuta ili se naizmenično osmehnite pa skupite usne u poljubac (ponovite oko 20 puta svakodnevno).

Usne ćete osvežiti sa pilingom od limuna. Pomešajte kašičicu šećera, kašičicu soka od sveže isceđenog limuna i kašičicu meda. Zatim ovom smesom masirajte usne minut-dva. Efekat je odmah vidljiv.

Koristite “labelo” sa vitaminom E, sa faktorom najmanje SPF15. Pred spavanje usne namažite ši puterom.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar