Najefikasniji tretmani za problem sa proširenim porama

15-10-2018

Proširene pore su problem koji muči velik broj muškaraca i žena. Koliko god oni čistili lice i tretirali ga određenim preparatima, ukoliko su u ozbiljnijim godinama ili imaju genetsku predispoziciju , proširene su pore neizbežne. Srećom, razvoj  tehnologije nam je  omogućio čak nekoliko, uglavnom lasaserskih tretmana za sužavanje pora. Saznajte koji su…

Kako laser deluje na proširene pore

Laser izaziva oštećenje ispod kože koje se izbacuje i tako uklanja poru. Ceo postupak ne traje dugo, oko 15-ak minuta. Sledi oporavak od nedelju dana.  Na ovaj način se povoljno deluje i na akne, a smanjuju se i manji ožiljci, te pigmentacije. Prilikom prve posete klinici  tretira se  celo lice, a kasnije po potrebi samo problematični deo. Prosečni broj tretmana je 1 do 3 puta. Posle tretmana znatno se manje nakupljaju nečistoća i miteseri jer su pore sužene.

Radiotalasi

Tretman toplinom uništava lojne žlezde i pore se smanjuju, a istovremeno se rešava problem sa aknama i pojačanim mašćenjem  kože. Za potpuni efekat je potrebno 1 do 3 tretmana. Dobra strana mu je i da nije potreban oporavak.

Frakcionisani radiotalasi

Proširene pore se mehanički  sužavaju, na način  da toplina uništi lojnu žlijezdu, pri čemu se ona smanji. Zbog peeling efekta nastaje ljuštenje kože, što dodatno smanjuje proširene pore i ožiljke, tj. nepravilnosti kože. Tretman se posebno preporučuje osobama s masnom kožom uz akne, problematičnim tenom i kod seboroičnog dermatitisa.Nakon tretmana  lice bude crveno  1 do 3 dana.

Erbium laser

Laser mehanički skida slojeve kože i uništava lojnu žlezdu. Tretman nije bolan, a koristi se kod povećanih lojnih žlijezdi i proširenih pora. Ovo je tretman za ozbiljnije slučajeve pa i oporavak traje duže, 5 do 10 dana.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar