Nakon jedne posete stomatologu, majka petoro dece se ponovo smeje

13-03-2021
Featured Video Play Icon

Anđela Kenedi je majka petoro dece koja nije imala novca da popravi katastrofalno loše zube. Zahvaljujući osvojenom dentalnom makeoru u emisiji Destination Happiness, dobila je savršen osmeh u rekordnom roku

Anđela Kenedi

Makeover iz snova 

Anđela Kenedi često je maštala kako bi bilo lepo da ima normalne zube kao ostali ljudi, ali joj finansijske mogućnosti nisu dopuštale da se upusti u nikakvu dentalnu proceduru. Zahvaljujući emisiji Destination Happiness, u koju je prijavila suprugova sestra Amber, majka petoro dece je osvojila 30 000 američkih dolara potrebnih sa potpuni makeover zuba.

Dentalna rekonstrukcija 

Dr  Sajmon Hunkfus i dr Kris Hart su se pobrinuli za blistav Anđelin osmeh. Zubi u gornjoj vilici su popravljeni i ulepšani protetskim nadogradnjama, dok su oni uz donje vilice u popunosti izvađeni te zamenjeni sa 6 implantata. Na postavljene implantate u rekornom roku je postavljen fiksni rad koji je pacijenkinji dao željeni rezultat. Ova tehnika se zove ”All  on 6.”

All on 6 

Tehnika All-on-6 se radi u slučaju kada je potrebno ukloniti sve preostale zube iz vilice i postoji dovoljno kostiju da se ugradi 6 implantata, ili kad pacijent već nema nijedan svoj zub i nosi totalne proteze koje mu ne odgovaraju.  Ako ima dovoljno kosti i ako su implantati dovoljno zategnuti, dobiju se fiksni privremeni zubi. Nakon nekog vremena, pacijent može da ugradi konačni protetski rad.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: screenshot

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar