Penilne proteze: trajno rešenje za erektilnu disfunkciju

14-03-2021
Featured Video Play Icon

Penilne proteze ili penilni implanti imaju funkciju postizanja i održavanja erekcije, a njihova ugradnja predstavlja trajno rešenje erektilne disfunkcije (impotencije), bilo kog uzroka. Više o svemu otkriva dr Miroslav Đorđević – stručnjak za rekonstruktivnu hirurgiju

Semirigid (polutvrda) proteza

Semi rigid i inflatibilne proteze

”Penilne proteze predstavljaju jedno savremeno sredstvo za pomoć muškarcima koji imaju neki od vidova erektilne disfunkcije. Penilne proteze koje su danas na tržištu, se dele u dve velike grupe. Prva grupa jesu tzv semi rigid ,odnosno polu-čvrste proteze koje imaju za cilj da služe kao potpora muškom polnom organu u postizanju penetrativnog seksualnog odnosa. Druga vrsta proteza, koje su danas najsavremenije proteze, jesu tzv inflatibilne proteze koje se sastoje od dve ili tri komponente…gde se na principu povlačenja tečnosti iz rezervoara pune kaverozna tela, i koja postižu svoju erekciju tokom seksualnog odnosa, a nakon toga se se sve vraća na normalu.”, pojašnjava dr Miroslav Đorđević.

Inflatibilna proteza

Minimalno invazivna intervencija

”Ove proteze kao najbolje sredstvo danas , omogućavaju da muški polni organ izgleda potpuno fiziološki i anatomski isto kao i bez njih. Ono što je razlika između ova dva tipa proteza jeste razlika u ceni….Polučvrste proteze su do tri puta jeftinije nego što je slučaj sa inflatibilnim protezama. Operativne tehnike koje se primenjuju za ugradnju ovih vrsta proteza su danas minimalno invazivne. Cela hirurgija je svedena na ambulantnu hirurgiju. Dakle, maksimalno 24 sata u bolnici i bez nekih dodatnih potreba za nekim specijalnim instrumentarijom, postoperativnim tretmanom, i bez nekog velikog rizika.”, kaže dr Đorđević.

Prvi seksualni odnos posle operacije

”Prvi seksualni penetrativni odnos može da se započne nekih 4-6 nedelja nakon primarne operacije. Taj period je neophodan za pravilno zarastanje i za prevenciju komplikacija , od kojih je najgora komplikacija, odbacivanje ovih proteza. Više pogledajte u videu na vrhu teksta”, zaključuje dr Đorđević jedan od vodećih svetskih stručnjaka za rekonstruktivnu hirurgiju genitalija.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar