Negu lica treba započeti kao tinejdžer, a antiejdž kreme koristiti već u dvadesetima

26-12-2018

Stara izreka ”koža pamti”, važna je za sve koji ne posvećuju previše važnosti nezi kože u dvadesetima, jer misle da to neće ostaviti trag ili im uzrokovati bore u budućnosti.  Stručnjaci upozoravaju, da se sa negom lica treba krenuti već kao tinejdžer

Da biste odgodili znakove starenja što je duže moguće, važno je već u tinejdžerskim danima steći naviku redovnog čišćenja i hidratacije kože. Kvalitetni proizvodi i pažljivo odabrani sastojci ključni su faktori na na kojima će vam vaša koža zahvaljivati čitav život.

Što se tiče pojave prvih bora, tu važnu ulogu igra i genetika. Kod nekih se one pojave u kasnim dvadesetima, a kod nekih tek u četrdesetima. Naravno, vi ne možete pretpostaviti kada će se one početi pojavljivati pa biste zato trebali, zbog prevencije, početi s upotrebom anti-age proizvoda već s 26 godina, piše Kozmopoliten.

Naime, vaša koža nakon 25.  godine života postaje manje elastična i suva,  što pogoduje nastanku bora bolje nego bilo šta drugo.  Kako biste rešili taj problem, svako jutro nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, a uveče, nakon čišćenja, nahranite kožu hranjivom hidratantnom kremom s antiejdž  svojstvima.

FOTO: PEXELS

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar