Bio je najgojazniji čovek na svetu: težio je 590 kg, smršao je 300 a treba skinuti još 150 kg

24-12-2018

Tridesetdvogodišnji Meksikanac Huan Pedro Franko težio je 590 kilograma što mu je donelo titulu ‘najgojaznijeg čoveka na svetu’, a onda se odlučio podvrgnuti operativnom zahvatu koji bi mu mogao spasiti život. Međutim, lekari su mu postavili uvet: morao je prvo sam smršati

Zahvaljujući svojoj gojaznosti završio je u Ginisovoj knjizi rekorda

Sa 590 kilograma težine, Huan Pedro Franko donedavno je  držao Ginisov rekord, kao najdeblji muškarac na svetu. Razlog njegove gojaznosti je, tvrdi Huan, ležao je u činjenici da nije imao dovoljno novca za zdrav životni stil, radi čega se godišnje debljao desetak kilograma: ”Sa samo šest godina imao sam skoro 60 kilograma, a uzrok tome je bolest s kojom sam rođen”, izjavio je.

Nakon što je proglašen najgojaznijim muškarcem na svetu, nije mu se svidelo što je u centru pažnje, ali je odlučio iskoristiti tu priliku kako bi pobedio gojaznost. Radi debljine deset godina nije mogao ustati iz kreveta , a nakon što je izgubio 290 kilograma , podvrgnut hirurškom smanjenju  želuca.

Iako je već izgubio 300 kg , treba još 150

Zahvaljujući tom zahvatu , uspio je smanjiti količinu lekova koje je pio zbog dijabetesa i hipertenzije, stoji u liječničkom izvješću. Huan Perdo danas se može ustati, kretati, samostalno disati i raditi mnoge stvari koje pre nije mogao, iako je pred njim još dalek put – gubitak novih 150 kilograma.

FOTO: Facebook :  Juan Pedro Franco.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar