Od sumornog i starog do nasmejanog – podmlađenog lica

04-12-2020
Featured Video Play Icon

Ponytail Lift ™ i Ponytail Facelift su revolucionarne tehnike za osveženje ili transformaciju lica s minimalnim rezovima. Njihov inovator je jedan od najčuvenijih američkih hirurga, dr Chia Chi Kao. Rezultat njegovih intervencija je podmlađen i potpuno prirodan izgled

dr Kao

Šezdesetogodnja pacijentkinja 

Šezdesetogodišnja pacijentkinja se obratila čuvenom američkom hirurgu dr Kaou i iznela mu probleme koji su je smetali. Bila je nezadovoljna visećom kožom koja se očitovala na svim regijama njenog lica. Smetale su je opuštene obrve a isti problem je bio i sa gornjim i donjim kapcima. Hirurgu se takođe požalila i kako je srednji deo njenog lica s godinama pao i preko mu je potreban lifting. Poslednja frustracija bio je izuzetno naboran, tzv čureći vrat kojeg se, nesrećna žena, isto tako, želela što pre da reši.

Intervencije na gornjem licu 

Kako bi postigao zaglađeni izgled čela i bolje pozicionirao obrve koje su tokom godina pale, Dr Kao je izveo zahvat njihovog podizanja, tzv browlift. Problem sa opušenim gornjim i donjim kapcima, rešen je pomoću blefaroplastike. Reč je o hirurškoj intervenciji kojom se odstranjuje višak kože i masnog tkiva sa kapaka, kako bi se postigao zategnutiji i podmlađeni izgled regije. Blefaroplastika je takođe i jedan od top 3 najtraženijih zahvata u Srbiji, budući da se uz minimalnu intervenciju, postiže maksimalan rezultat, a to je barem 10 godina manje na licu.

Korekcije na srednjem licu 

Opušene kože na srednjem licu dr Kao se rešio pomoću svoje metode liftinga obraza. Odstranjeni su viškovi viseće kože i podignuti mišići kako bi lice bilo vraćeno u stanje kao pre nekih 10-20 godina. Urađeno je u povećanje kosti u regiji obraza, dok je problem s opuštenom gornjom usnom rešen lipliftom. Ovom intervencijom se uz minimalan rez ispod nosa uz odstranjenje malog dela kože , postiže podignut i podmlađen izgled usne. Rez će s vremenom da izbledi a efekat je bio vidljiv odmah i uz to je trajan.

Donje lice i vrat

Kod pacijentkinje je uz sve navedene estetske probleme, posebno bio izražen i višak kože u predelu donjeg lica i vrata. Kako bi postigao podmlađeni izgled vilice i rešio se nepotrebne kože, dr Kao je izveo svoj patentirani Kaogee Jowl lift. Regija vrata bila je poseban izazov za dr Kaoa , jer je bila izuzeno opušena i doprinosila je dojmu izgleda starije osobe.  Sve navedene probleme, hirurg je naposletku rešio uz takođe njegov patentirani zahvat Massai Lift. 10 meseci nakon operacije , 60-godišnja pacijentkinja – uvek ozbiljnog lica, bila je neprepoznatljiva. Izgledala je podmlađeno, nasmejano i  srećno.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Screen shot , KAO plastic surgery Facebook 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar