Osim što je ukusan delikates, saznajte zašto je kavijar glavni sastojak luksuznih preparata za negu tela

16-11-2017

Osim što je ukusan delikates, kavijar sadrži i visok nivo antioksidanta – vitamina A, D i E koji neutrališu slobodne radikale i vitamina B12 koji  je zaslužan za obnovu ćelija. To je ujedno i glavni razlog zašto su najekskluzivnije kozmetičke kuće kreirale linije proizvoda u kojima je upravo kavijar glavni sastojak.  Možemo ga pronaći u kremama, serumima, maskama za lice… a  sadrže ga i preparati za kosu poput šampona i regeneratora.  Nega tela kavijarom ima višestruko dejstvo:  anti-aging, nutritivno, hidrirajuće i regenerativno.

Eliksir mladosti i lepote

Pošto poseduje snažan antioksidantni i hidratantni efekat, kavijar sprečava starenje i isušivanje kože i kose. Sadrži proteine, nutritivne supstance i minerale: gvožđe, magnezijum i selen, masne kiseline, fosfolipide i fosfopreteine – neophodne za ishranu ćelija. U njegov sastav ulaze i masne kiseline: arginin i lizin. Arginin stimuliše sintezu kolagena i hrani ćelije, dok lizin doprinosi metabolizmu masnih kiselina, učestvuje u obnavljanju ćelija i sintezi kolagena.

Anti age efekat

Poznato je da ekstrakt kavijara deluje protiv starenja kože, vraćajući joj zategnut, mladalački izgled. Rezultati studija koje su sprovedene na ovom, prvenstveno ukusnom delikatesu, pokazali su da upotreba preparata na bazi ekstrakta kavijara poboljšava funkciju mitohondrija ćelija kože i ima pozitivno dejstvo na sintezu kolagena. Drugim rečima, redukuje efekte starenja kože. Ekstrakt kavijara bogat je vitaminima A, D, B1, B2 i B6. Takođe, sadrži i antioksidante i amino kiseline – organske komponente koje jačaju kožu i kosu.

Kavijar neguje kosu

Tretmani kose preparatima na bazi kavijara popunjavaju ćelije i doprinose glatkom izgledu vlasi. Zahvaljujući visokom sadržaju zdravih Omega 3 masnih kiselina, kavijar hidrira suve krajeve. Takođe, minerali kao što je kalcijum, kalijum, magnezijum i fosfor doprinose zdravom izgledu kose.

 

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar