Otkrijte kako da zadržite harmoniju organizma, pobedite stres i ostanete lepi

19-11-2017

Američki stručnjaci tvrde kako izgled  odražava naše unutrašnje stanje a to se posebno odnosi na ten. Svima je jasno kako je zdrava koža i lepa ali da bi ona bila takva, morate pronaći način kako da se rešite stresa. Istraživanja su pokazala kako je upravo on jedan od glavnih razlog starenja kože.  Danas vam otkrivamo neke od načina kako da zadržite harmoniju organizma i pobedite stres.

Namirnice za energiju

Šećer, masnoće, „brza“ hrana nikako ne prijaju vašoj koži. Riba, jaja, živinsko meso, mlečni proizvodi s malo masnoća i koštunjavi plodovi su namirnice za vas. Jedite ih svakog dana, naročito ujutro. Proteini iz takve hrane pomažu vam da održite normalan nivo šećera u krvi, dobijete više energije i ne menjate često raspoloženja, zbog gladi. Koža je na dobitku!

Produžite spavanje

Spavajte dovoljno da biste se osećali odmornim i produktivnim za dan pred vama. San je besplatan kozmetički tretman, neophodan vašoj koži, jer ništa ne stvara bore, kao iscrpljenost i stres.

Duboko disanje

Za više energije, dišite lagano i punim plućima. Udahnite na nos, izdahnite na usta. Najmanje dva puta dnevno zastanite, koncentrišite se i dišete pravilno. Ne razmišljajte ni o čemu drugom, zaustavićete delovanje negativnih misli i uzroke stresa.

Budite aktivni

Svaka vrsta fizičke aktivnosti u trajanju od 30 minuta dnevno, pomaže vam da izbacite napetost. Vežbanje podstiče cirkulaciju krvi, povećava kapacitet pluća, podiže raspoloženje i usporava starenje.

Napravite pauzu

Životni raspored nam je uglavnom pretrpan u ritmu posao, kuća, porodica… S vremena na vreme, „pobegnite“ negde na sat, dan, nedelju, mesec dana, već prema mogućnostima, odmorite se od svega, „resetujte“ mozak i um. Na taj način, možete da pronađete nove izlaze, rešenja, perspektive i povećate kvalitet života.

Pozitivne stvari

Napravite spisak stvari zbog kojih ste posebno zahvalni, bilo Bogu ili bližnjima ili prirodi. Svake večeri zapišite šta vam se lepo dogodilo tokom dana i razmislite kako je do toga došlo.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar