Pokret ”jedne obrve”: radi svog izgleda, manekenka podelila javnost

20-03-2019

Sofia Hadžipanteli (22) je manekenka prepoznatljiva po svom zaista jedinstvenom izgledu.  Ali njena “mono obrva” koja je proslavila, doprinela je i novom stepenu nesigurnosti kod ove mlade devojke. Razlog tome je ”internetsko zlostavljanje”, zbog kojeg neretko  dobija pretnje 

Samopouzdanje nije gradila na osnovu toga kako je drugi tretiraju

Sofia je krasila naslovnicu Voguea, reklamirala je Guess i Rijaninu Savage X Fenty liniju. Uprkos tome, za “Good Morning Britain” otkrila je da svakodnevno prima negativne komentare, pa čak i pretnje smrću:  “U školi su me zlostavljali zbog puno toga što nema veze s mojim licem, pa svoje samopouzdanje nikad nisam gradila na osnovu toga kako me drugi tretiraju. Ne volim negativnu pažnju. Dobijam strašno puno pretnji smrću, ali pokušavam ih  ne čitati jer zaista nemam strpljenja čitati komentar apsolutno svake osobe”, rekla je Sofia voditeljima emisije, a prenosi Unilad.

Slučajna nezgoda, učinila je jedinstvenom

Prirodna plavuša  je priznala,  da je njen prepoznatljiv “look” nastao 2014. godine, kad je zapravo slučajno ofarbala obrve u crno. Želela ih je samo malo pojačati, a na kraju im je potpuno promenila boju. Odlučila je da prihvati svoj novi izgled i od njega praktički stvoriti karijeru. Inspirisana  obrvama, Sofia je započela s “unibrow” pokretom koji sadrži pozitivnu poruku o vlastitom telu. Pokret “jedne obrve” na društvenim je mrežama kao i obično, neke oduševio, a većinu zgrozio.

Pokret ”jedne obrve” će nastaviti s radom

Sofia je prošle godine izjavila da su je internetski “trolovi” inspirisali da im dokaže da su u krivu, te da nastavi s pokretom ”unibrow. “Znam da će reakcije biti ili vrlo pozitivne ili vrlo negativne. Volela bih kad bi sve bile pozitivne, ali nisu. No, to ne znači da ću prestati s onim što radim. Mislim da smo svi licemerni u jednom smislu, ali ljudi obraćaju toliku pozornost na svaki mali detalj u društvu u kom živimo. Jednostavno su obavezni suditi svakoj stvari koji napravite”, zaključila je  Sofia.

FOTO: Instagram / Sophia Hadjipanteli

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar