Istraživanje pokazalo: ishrana utiče na pojavu bora kod žena, no ne i kod muškaraca

19-03-2019

Novo istraživanje pokazalo je da žene koje jedu dosta voća i povrća, imaju manje bora nakon 50. godine života, u odnosu na žene koje se ne hrane tako zdravo. Muškarci su, čini se pošteđeni starenja zbog hrane 

Žene troše poprilično mnogo novca na tonike, kreme i serume za podmlađivanje kože, a da i ne pominjemo botoks i ruga “pomagala” kojim se služe ne bi li izgledale mladoliko. Rezultati istraživanja koje je sproveo Erasmus medicinski centar u Roterdamu, su pokazali da konzumiranje voća može da bude znatno jeftinija alternativa mazanju skupih krema i losiona za podmlađivanje.

Za potrebe studije, ispitano je 2.700 muškaraca i žena starijih od 50 godina o navikama u ishrani. Svako od njih je zatim podvrgnut 3D skeniranju lica kako bi se utvrdio broj bora na koži. Rezultat je pokazao da žene koje na dnevnom nivou unose najviše voća, povrća i ribe imaju najmanje  linija na koži lica. Sa druge strane, najviše bora imaju žene koje jedu dosta crvenog mesa, hleba i slatkiša.

One koje se zdravo hrane, a popiju alkoholno piće ili dva dnevno imaju više bora, jer alkohol “poništava” dobra dejstva koje te namirnice imaju na kožu. A navike u ishrani, ispostavilo se, nemaju mnogo uticaja na kožu i bore kod muškaraca.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar