Uvećanje zadnjice pomoću filera je moguće ali je potrebna velika količina preparata

14-03-2019

Uvećanje zadnjice ima za cilj da poboljša prirodne krivine na zadnjem delu tela pacijenta. Zahvat takođe može dodati volumen i postići kružni izgled na ravnoj ili maloj zadnjici, zarad dobijanja izbalansiranog profila tela. Iako se zadnjica može povećati ugradnjom silikonskim implantata ili pomoću vlastite masnoće, u poslednje vreme koriste se i fileri, odnosno aquafiling gel

Uvećanje zadnjice filerima

Uvećanje zadnjice filerima (Aquafilling gelom) se obavlja ubrizgavanjem filera u potkožno tkivo (prostor između kože i sedalnog mišića), pri čemu se filer ubacuje kroz ubodne rezove veličine 2-3 mm. Ova hirurška metoda uvećanja zadnjice je prilično komforna za pacijenta, a nakon  intervencije, pacijent nije u mogućnosti da sedi i leži na leđima oko 10 dana. Važno je napomenuti i da je za dobre rezultate potrebna veća količina preparata, koja nakraju i više košta.

Ko je idealan kandidat za uvećanje zadnjice?

Ako vam je zadnjica suviše mala u odnosu na telo i želite više izbalansiran izgled, ili ukoliko je njen oblik  suviše ravan ili kvadratast,  fileri mogu da daju mladalački i zakrivljen izgled. Ovom zahvatu mogu pristupiti i svi oni kojima je zadnjica usled starenja ili gubitka težine ostala opuštena i ravna, kao i osobe koje jednostavno žele poboljšati izgled te regije tela.  Ukoliko  ste dobrog zdravstvenog stanja, imate pozitivan stav i realna očekivanja, dobar ste kandidat za ovu proceduru.

Oporavak nakon uvećanja zadnjice filerima

Nakon intervencije uvećanja zadnjice fillerima pacijent se posle kratkog  oporavka isti dan otpušta na kućno lečenje ili zadržava u bolnici u dogovoru  sa hirurgom. Posebno treba izbegavati sedenje ili ležanje na zadnjici u periodu od dve do tri nedelje, kako  bi se postigao maksimalan učinak zahvata.Tokom ovog perioda, može se nositi kompresiono odelo, da bi se smanjio otok. Pacijenti mogu doživeti bol ili nelagodnost, modrice i otok nakon intervencije uvećanja zadnjice. Otok se obično povlači do šeste nedelje oporavka.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar