Srpska lekarka osmislila antiejdžing gel za intimnu zonu kod žena

10-03-2019

Antiejdžing lipozomalni intimni gel je namenjen za negu intimnog područja žene a osmislila ga je srpska lekarka Mima Fazlagić. Napravljen je od prirodnih sastojaka izolovanih iz biljaka, a aktivira podmladjivanje kože intimne regije pomoću napredne lipozomalne tehnologije

dr Mima Fazlagić – ginekolog

Prirodan preparat za podmlađivanje intimne zone

”Više od 30 godina radim kao ginekolog i slušajući probleme pacijentkinja i gledajući svaki dan kožu intimne regije, shvatila sam da se ta regija ne neguje i da se posle „izlaska“ iz pelena ne koristi više nijedan preparat za negu tog dela kože. A upravo je osetljivost ovog regiona jednaka osetljivosti kože lica. Ovaj region je izložen svakodnevnim iritacijama, od odlaska u toalet, seksualnih odnosa do porođaja. Sve to dovodi do toga da koža ovog dela brže stari, ranije gubi elastičnost, suši se i vremenom tamni”, rekla je dr Mima Fazlagić koja je osmislila gel za intimnu zonu Sophy.

Sprečavanje starenja kože intimne zone

Nova generacija antiejdžing preparata direktno utiče na promenu metabolizma ćelija epitela i poboljšava interćelijsku konekciju tako što ubrzava prenos signala izmedju njih. Sama suština dejstva je u pojačanju mikrocirkulacije promenom energetskog nivoa ćelija endotela malih krvnih sudova. Ovim procesom dolazi do povećane oksigenacije tkiva i sprečavanja poremećaja mikrocirkulacije, koja je jedan od osnovnih mehanizama propadanja epitela. Preparat je napravljen tako da aktivna supstanca može da prodre u samu ćeliju, da svojim prisustvom podržava stabilnost DNK lanca i time ćeliju čini dugovečnijom.

Način dejstva gela na kožu

Lipozomalni oblik gela obezbeđuje transport arginina kroz ćelijsku membranu. Arginin, kao donor azot monoksida, utiče na obnavljanje mikrocirkulacije, kao i na stabilnost DNK ćelije i time produžava životni vek ćelije. Kurkumin je snažan antioksidant koji deluje protiv štetnih oksidativnih procesa koji prate upale i infekcije. Hijaluronska kiselina i vitamin E doprinose zatezanju kože i zajedno sa argininom jačaju mišićno tkivo karlice. Mlečna kiselina obezbeđuje prirodni pH kože ovog predela i ne dozvoljava prodor gljivicama i bakterijama u vaginu. Olakšava intimne odnose i omogućava intezivniji doživljaj.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar