Povećajte nivo testosterona uz ovih pet namirnica

24-05-2017

U srednjim ste četrdesetima, često ste umorni, slab vam je libido, depresivni ste i razdražljivi a samopouzdanje vam je gore nego ikada. Uz sve to gubite i mišićnu masu a dobijate kilograme. Možda je razlog svih vaših problema smanjeni nivo testosterona.

Testosteron je zasigurno najvažniji muški hormon. On je odgovoran za izgradnju mišiča, kao i za seksualni nagon, međutim, vremenom nivo testosterona u telu muškarca počinje da opada. To je ujedno i jedan od glavnih razloga, zbog kojeg kasnije veliki broj pripadnika muške populacije pati od impotencije i gubitka seksualne želje. Iako smanjivanje testosterona ne možemo da zaustavimo, možemo da pomognemo telu da ga ponovo regeneriše i stvori. Ovo su 5 namirnica koje će uticati na povećanje nivoa navedenog hormona kod muškaraca.

1. Žumance

U žumancima se nalazi velika količina vitamina D3 koji poboljšava lučenje testosterona, a nakon samo godinu dana konzumacije jaja , nivo hormona u telu će se povećati za 400 odsto.

2. Zeleno povrće

Povrće kao što je zelena salata, kupus, spanać ili blitva, prepuno je vitaminima i hranjivim supstancama. U ovom slučaju, za povećanje nivoa testosterona, zaslužan je  indol 3-karbinol.

3. Školjke

Školjke su neverovatno pune proteinima, a samo jedna mala porcija može da sadrži oko 18 grama. Verujemo da ste čuli, da su školjke odličan afrodizijak. Razlog tome je što podižu nivo testosterona u telu a time pospešuju potenciju.

4. Beli luk

Bijeli luk sadrži dialil-disulfid koji povećava lučenje testosterona.

5. Pečurke

Poznato je da su pečurke neizbežni deo tanjira svih bodibildera jer su odlična zamjena za meso, ali one su i veoma korisne jer u sebi sadrže enzime koje sprečavaju da se testosteron gubi i koji pospješuju njegovo dodatno lučenje.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar