Rešenja za sve probleme s notkima

02-05-2019

Uzročnici raznih problema na noktima se obično kriju u nečemu za šta nikada ne bismo posumnjali. Na primer, suvi nokti ne predstavljaju neki veliki nedostatak (osim estetskog) , ali njima fali ozbiljna dehidratacija, ali i bolja ishrana. Predstavljamo vam 4 efikasna rešenja za najčešće probleme sa noktima

Ako imate jake nokte koji se ljušte

Ovo je jedan od najčešćih problema noktiju. Ovaj problem odlikuju jaki nokti koji počinju da se listaju, a u najgorem slučaju slojevi počinju da se odvajaju. Mnoge devojake su probale da koriste učvršćivač laka, kako bi spasili nokte, ali on često ume pogorša stanje. Ako su nokti izrazito suvi na dodir potrebno je da hidrirate nokatnu ploču, ali i da poboljšate ishranu kako bi nokat dobio neophodne vitamine. Za hidriranje i jačanje noktiju posebno su značajne urea, kalcijum i vitamin B5.

Ako imate slabe i savitljive nokte sklone ljuštenju

Ovaj problem je sličan klasičnom ljuštenje noktiju. Ipak uzrok ovog problema predstavlja korišćenje veštačkih dodataka i velike količine lepka koje ne dzozvoljavaju noktu da “diše”. Za ovu vrstu problema preporučujemo da koristite učvršćivač za nokte, ali dobro proverite da li se on primenjuje samo jednom ili dva puta nedeljeno. Ovo je veoma važno jer u suprotnom, ako biste koristili prevelike količine, problem bi mogao da se pogorša.

 Ako vaši nokti neće da rastu

Ako imate osećaj da vaši nokti nikako ne dobijaju na dužini, uzrok tog problema može biti loša cirkulacija u rukama. Jednostavno, ako imate hladne ruke, vaši nokti neće rasti tako brzo. Jedan od načina da se podstakne rast je da svakodnevno tretirate nokte uljem koje je obogaćeno proteinima i vitaminima. Prilikom ovog tretmana, uradite blagu masažu samog korena nokatne ploče kako bi pomogli noktu da bolje apsorbuje hranljive sastojke. Na ovaj način ćete povećati cirkulaciju i stimulisati rast noktiju.

Ako imate žute i izbledele nokte

Nokti se pretvaraju u neprirodnu boju usled dugogodišnjeg pušenja, težeg oblika bolesti ili nekorišćenja osnovne baze za nokte, kada koristite jake boje za manikir. Za svetlije i sjajnije nokte, probajte da napravite prirodni piling koristeći sok od limuna pomešan sa šećerom i maslinovim uljem. Za bolji estetski izgled noktiju, koristite nežne i svetle nijanse lakova, poput drap i prljavo rozih tonova, jer će vam one pomoći da neutrališete žute mrlje na noktima.

Ako vam pucaju nokti i lome se lako

Nokti koji se veoma lako lome i pucaju, veoma često su nesavitljivi i teški. Postoji zabluda da nokti poput ovih moraju da se ojačavaju učvršćivačem, što nije slučaj kod ovog problema. Tretman očvrščavanja noktiju će samo učiniti da se oni češće lome i pucaju, izazivajući bol i infekciju. Umesto toga, preporučujemo da nokte tretirate sa proizvodom koji jača nokte i u isto vreme povećava njihovu savitljivost.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar