U budućnosti će se verovatno koristiti hologramski prikaz pacijenta

03-05-2019
Featured Video Play Icon

 Vectra 3 D uveliko olakšava posao i hirurzima i pacijentima kojima daje jasnu  sliku njih samih nakon estetskog zahvata. No trodimenzionalni kompujuterski prikaz , u budućnosti će verovatno zameniti hologrami pacijenata

Vectra je neophodna u svim ozbiljnijim estetskim klinikama

”Vectra 3D  nam mnogo pomaže u poslu, zato što sa pacijentom možemo pre operacije da iskomuniciramo, o svemu što se tiče operativnog zahvata i dogovoriti šta će se raditi. Isto tako intraoperativno imamo sliku pacijenta i krajnji nam je cilj, šta želimo dobiti sa operativnim zahvatom”, kaže maksilofacijalni hirurg dr Tomica Bagatin.

Kompjuterska simulacija otkriva kako ćete izgledati posle zahvata

”Mislim da smo mi zahvaljujući Vectri poboljšali način komunikaciju s pacijentom. Pacijenti kad dolaze kod nas …. više znaju o samom zahvatu, upravo i zbog Vectre, koja je i nama pomogla da to naše objašnjenje bude puno kvalitetnije. Oni čim znaju u šta se upuštaju,  a posle operacije su puno zadovoljniji. Više nema iznenađenja jer odmah znamo ishod intervencije”,  dodaje plastični hirurg dr Dinko Bagatin.

Hirurg je uvek glavni i njegova je zadnja

No bez obzira na razvoj tehnologije , ključnu ulogu u celoj priči uvek će imati  lekar:  ”Uvek će tu biti onaj ljudski faktor , koji je bitan kako bi time rukovodio ili da zna ograničenja svega toga. Možemo mi svašta napraviti na bilo kom aparatu , na bilo koji način, ili fotošopirati itd., ali je cilj da moraš znati kakav će tačno biti rezultat , i šta iza toga? ” , pita se dr Tomica.

Hologrami za još bolji prikaz i doživljaj zahvata

Budućnost koja je pred nama, sigurno će nam doneti mnoštvo noviteta koji će hirurzima i pacijentima uveliko olakšavati posao: ”Generalno govoreći, hologrami će sigurno moći perfektno pokazati pacijenta . Za razliku od ove koju trenutno koristimo ovo će biti modernija trodimenzionalna odnosno četverodimenzionalna tehnologija”, zaključio je dr Dinko Bagatin.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar