Saznajte koliko košta i kako se izvodi hirurška korekcija klempavih ušiju

07-03-2020
Featured Video Play Icon

Klempave uši mogu već od malih nogu stvarati velike frustracije. Neugodnosti poput zadirkivanja u školi  te kasnijem životu , potpuno je nepotrebno proživljavati uz današnju hiruršku tehniku koja brzo  i efikasno rešava ovaj problem.

Otoplastika ili korekcija klempavih ušiju

Operacija korekcije klempavih ušiju je zahvat estetske hirurgije koji se radi od šeste godine.  Uho može biti klempavo jednostrano i  obostrano a  oba uha simetrično ili asimetrično. Cilj operacije je da se koriguje klempavost  kao i da se dobije prirodni oblik uva i odkloni psihološko opterećenje pacijenta. Najvažniji deo operacije je u modeliranju hrskavice , odnosno njenom šivenju , savijanju i stanjivanju.

Hirurška procedura

Hirurška intervencija obavlja se kod odraslih osoba pod lokalnom anestezijom i  traje jedan do dva časa. Estetski hirurg u prirodnom naboru iza uva pravi rez, uklanja višak kože ili hrskavice, hrskavica se oblikuje a ušna školjka se fiksira u normalan položaj. Nakon što se dobije željeni oblik uva, zašiva se rez i operacija je gotova.

Oporavak

Posle zahvata se ide kući. Zavoj se skida nakon sedam dana, a konci posle dve nedelje. Mesec dana po operaciji potrebno je nositi steznik – traku oko ušiju danju i noću, a sledeća četiri meseca samo noću. Cena ove operacije kreće se oko  800 E odnosno 96 000 RSD. Kako se izvodi korekcija klempavih ušiju pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar