Vitamin E u službi lepote: pegla strije, posvetljuje podočnjake , usporava starenje kože…

27-02-2020

Vitamin E je masni, rastvorljivi antioksidant, koji se nalazi u lisnatom povrću. Takođe možete da ga konzumirate u kapsuli ili u uljanom obliku.  Blagodeti ulja s vitaminom E, na našu kožu su velike…

Vlaži kožu

Vitamin E pomaže u obnavljanju i podmlađivanju suve / dehidrirane kože, kao i u  obezbeđivanju potrebne vlage. Ako imate normalnu ili masnu kožu ne preterujte, jer povećava šanse za izbijanje akni. Koristite ga na način, da dodate nekoliko kapi vitamina E u ulju, ili kapsulu u vašu hidratantnu kremu,  i nanesite ga na kožu.

Smanjuje tamne mrlje

Tamne mrlje ili hiperpigmentaciju na licu i telu su uzrokovane zbog izloženosti suncu. One se uglavnom razvijaju na starijoj koži i najčešće kod ljudi starijih od 40 godina. Kako bi ih ublažili, nanesite ulje s vitaminom E direkno na područje s tamnim mrljama.

Smanjuje strije

Strije nastaju zgog gubitka elastičnosti kože, a manifestuju se u vidu belih preklopljenih linija na koži. Poznato je da ulje vitamina E vraća elastičnost kože i tako uklanja strije na vašem telu. Uzmite samo nekoliko kapi  ulja s vitaminom  E ili seruma iz kapsule i umasirajte na područje, koje je pogođeno strijama.

Usporava proces starenja i posvetljuje podočnjake 

Vitamin E je vrhunsko rešenje za bore i opuštenu kožu, budući da pomaže u pojačavanju proizvodnje kolagena. Zbog  toga  se sprečava nastanak  finih linija i bora na koži. Pored toga, ulje s vitaminom E povećava cirkulaciju krvi, i na taj način pomaže posvetljiti tamne podočnjake.  Uzmite nekoliko kapi ulja vitamina E ili bademovog ulja i lagano ga umasirajte oko očiju.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar