Saznajte zašto je sex najbolji tretman lepote i antidepresiv u jednom

22-08-2021

Neuropsihijatar i seks terapeut Gejl Salc,  tvrdi da uzbudljiv seks sa burnim “finalom” donosi ženi i muškarcu dobro raspoloženje, dobro zdravlje i zadovoljstvo.  Takođe pomaže u topljenju masnoća , učvršćivanju mišića i opštem poboljšanju fizičkog izgleda

Sex je ženama savršen tretman za čvrste mišiće i topljenje masnoće

Doktorka Salc tvrdi  kako je aktivan seks je za žene izvanredno aerobik vežbanje, posebno za srce. Seks takođe jača i učvršćuje stomačne, butne i mišiće stražnjice i tako s tih delova tela uklanja višak masnih naslaga i ulepšava celokupan izgled tela. “Vežbanje je samo po sebi i dobra mentalna gimnastika, ono vas oslobađa stresa i popravlja vam raspoloženje jer telo luči endorfin, hormon zadovoljstva i uživanja.”

Aktivna vagina ključ je mladalačkog izgleda

Seks posebno poboljšava funkciju specifičnih, vaginalnih mišića.” Kao i drugi mišići, i vagina spada u takozvane “koristi ili izgubi” organe. Što više i češće koristite mišiće pelvisa, duže će te očuvati mladalački izgled i vitkost. Ali ako ih ne koristite, oni će atrofirati pa će vam seks postati bolan. Uz to, mišići pelvisa bitno utiču na kontrolu funkcionisanja mokraćne bešike.”, kaže dr Salc.

Kod muškaraca čuva prostatu

Baš kao što je oblik aerobika za žene, sex deluje pozitivno i na učvršćivanje mišića i topljenje masnoće kod muškaraca.  Osim toga seks i što češća ejakulacija pomažu da prostata ostane dugo funkcionalna. Naučno je dokazano da seks smanjuje rizik da od raka prostate kod muškaraca.

Sex je najbolji antidepresiv i lek

Posle seksualnog odnosa, organizam luči hormone koji imaju blagotvorno dejstvo na celo telo. Oksitocin donosi opuštanje i osećanje ljubavi i snažne emotivne veze a endorfini su prirodne “ubice bola” i takozvani “hormoni veselosti”. U isto vreme, posle seksa u organizmu raste i nivo imunoglobulina tipa A. Ovo antitelo pomaže nam da se izborimo sa prehladom. Mnoge osobe tvrde da posle “dobrog seksa” brzo i lako padaju u san. A dobar san, opšte je poznato, ima nebrojene koristi za organizam.

Vođenje ljubavi jača samopouzdanje i čini vas ispunjenima

Seksolozi ukazuju da seksualno samopouzdanje pomaže da se ostvari i čvrsta samouverenost i poverenje u sopstvenu vrednost. Jer, samouverene i samopouzdanjem ispunjene osobe nesebično nastoje da te svoje osobine prenesu na druge ljude i time su izuzetno korisne za celo društvo. ”Seks, naravno pod uslovom da se upražnjava s pravim partnerom i na bezbedan način – ne samo da vas čini zadovoljnim i srećnim, već je i blagotvoran za ceo organizam”, zaključuje doktorka Gejl.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar