Da li je pčelinji otrov novi prirodni botox a med esencija lepote?

10-08-2021

Med, propolis i pčelinji otrov stimulišu proizvodnju kolagena, regenerišu kožu te izazivaju efekat sličan delovanju botoxa…

Med – lek za ceo organizam s antiejdžing efektom

Med, propolis i pčelinji otrov, lekovite su i izrazito moćne supstance iz prirode ,  ali njihov potenencijal još uvek nije dovoljno iskorišten. Poznato je kako med uz blagotvoran učinak na opšte stanje organizma, uspesno leči akne, ekceme, dermatitis , psorijazu pa i rane. Med je bogat šećerima, vitaminima B1, B2, B6 i vitaminom C te taninima, koji smiruju osetljivu kožu. Radi sposobnosti da privlači vlagu i zadržava je u koži, koristi se u kozmetičkim preparatima.  Dehidracija može uzrokovati pucanje kože i pojavu bora, a med u tom slučaju deluje kao prava regenerativna anti age krema, koja hrani kožu , čini je elastičnom te poboljšava cirkulaciju.

Pčelinji otrov – potencijal koji tek treba istražiti

Osim meda, pčelinji otrov- iako je bolan prvih 5 min, efikasno ublažava bore i smanjuje crvenilo. “On stimuliše obnavljanje čelija kože, čiji broj se smanjuje s godinama i pojačava proizvodnju kolagena”, tvrdi britanska dermatologinja dr. Sunil Chopra za Daily Mail.  Za ovaj tretman nije potreban roj pčela koje će prekriti tvoje lice i izbosti ga. Radi se o maski za lice koja sadrži pčelinji otrov koji na ”pegla bore”. Kada se nanese na kožu, pčelinji otrov pojačava cirkulaciju krvi i koža se ponaša baš kao što bi se ponašala nakon pravog uboda pčele.

Pčelinji otrov poput botoxa?

“Pčelinji otrov neretko se naziva i prirodnim botoksom, zato što stimuliše proizvodnju kolagena, a siguran je za sve, osim za one koji su alergični”, pojasnila je britanska kozmetičarka Deborah Mitchell. Uz med i pčelinji otrov, propolis također blagotvorno deluje na kožu. On ubija bakterije, sprečava akne i crvenilo, a bogat je antioksidansima zbog čega uspješno obnavlja  kožu nakon opeklina od sunca..

FOTO: arhiv

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar