‘Baby botox’ je samo marketinška fraza za nepostojeći stručni termin

27-03-2023

Baby botox kao termin – ne postoji u stručnoj literaturi. To je marketinška fraza koja se koristi da se pacijentima dočara, kako tretmanom botoksa ne moraju nužno imati zaleđeni izraz lica

Baby botox je razblaženi botox

Baby botox je identičan preparat botulinskog toksina, koji se upotrebljava  kao i kod ” običnog”  botoksa.  Pre samog impliciranja, botoks je potrebno pripremiti, odnosno razblažiti ga sa fiziološkom rastvorom.  Za to postoji poseban protokol po kojem se botulinski toksin razblažuje u odnosu na to koliko jedinica ima. Kada se radi o baby botoxu, i on se na isti način mora razblažiti sa tačno određenom količinom fiziološkog rastvora budući da je reč o propisanoj proceduri.

Bela Hadid podiže obrve pomoću botoksa

Uz pravog stručnjaka, nikada nećete izgledati ‘zaleđeno’

Najveća zabluda je kako  klasičan botoks previše parališe lice i čini ga ”zamrznutim, dok kod baby botoxa to nije slučaj i  on nudi  prirodan izgled bez bora. Ovo svakako ne drži vodu, jer ukoliko tretman radi lekar sa iskustvom nikada nećete izgledati neprirodno. U slučaju da recimo imate nerealne želje, poput one da preopuštene kapke podižete ovim preparatom, profesionalac će vam uvek sugerisati bolje rešenje, recimo blefaroplastiku.

diskretno ublazavanje bora kod muškaraca

Ne nasedajte na prazne priče

Jedino što baby botox razlikuje od klasičnog tretmana botoksom, je manja količina preparata koja se ubrizgava u određene tačke na čelu, oko očiju i između obrva, tj  na uobičajena mesta gde se botoks inače i primenjuje.  Istina je da manjom količinom preparata nećete u potpunosti umrtviti mišić, ali, s druge strane, dejstvo baby botoxa biće dosta kraće, pa ćete ga morati i češće ponavljati.

Pre i posle tretmana botoksom

Efekat botoxa traje oko 6 meseci

Veoma je važno istaknuti da botoks ne mogu da rade kozmetičari, već isključivo lekari. Prilikom ubrizgavanja bitno je poznavati anatomiju lica, kako ne bi došlo do neželjenih posledica kao što što je neprirodan ili zaleđen izgled. Trajanje botoksa doziranog po protokolu iznosi šest meseci, on se zatim razgrađuje, tako da je zabluda da lice posle tretmana botoksom izgleda gore nego ranije. Naprotiv, period između botulinskih aplikacija je sve duži.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar