Kozmetička primena sirčeta

04-08-2021

Sirće je jedan od najboljih prirodnih kozmetičkih sastojaka koji nam je na raspolaganju, a još je jeftino i lako dostupno.  Sirće je prirodni adstringent koji pomaže u zatvaranju pora.  Nakon što očistite vaše lice, nežno ga obrišite s vatom umočenom u jabukovo sirće. Ali to nije sve…

Uklanja osunčani ten

Sirće je takođe poznato kao sredstvo koje uklanja osunčani ten. Ono ima moć limunske kiseline, pa zbog toga pomaže u uklanjanju tena. Nakon što se vratite sa sunčanja, umočite vatu u sirće i obrišite lice. Možete dodati malo soka od paradajza u sirće kako bi ovo sredstvo bilo što efikasnije.

Leči akne

Sirće je definitivno čistač. Jedna od glavnih koristi sirćeta na licu je da leči akne. Kako je sirće citrus po prirodi, ono ima sposobnost da ubije zarazne bakterije na koži. Pomešajte sirće s uljem sandalovine i nanesite ga na lice. Ova maska je izuzetno efikasna za lečenje akni i ožiljaka.

Anti-ejdžing

Upotreba sirćeta na licu takođe ima neka svojstva protiv starenja. Sirće može usporiti starenje vaše kože. Pomešajte med i sirće i nanesite ovu mešavinu na vaše lice. Držite je 10 minuta i isperite mlakom vodom. To sprečava pojavu bora i staračkih pega.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar