Skin DNA test za savršenu negu kože

27-02-2023

Istraživanja su pokazala da, kad je u pitanju starenje kože, 60% rezultat je genetike, dok je 40% uticaj spoljašnjih faktora iz okoline. U prevodu, kada osvestite sve potencijalne izazove koje nose vaši geni (60%), moći ćete efektivnije voditi brigu o svojoj koži (40%).  DNA test će vam otkriti  kako najbolje uticati na tih četrdeset odsto

Šta je DNA test za kožu?

SkinDNA inovativni je DNA test koji analizira geneteske markere/varijante povezane s ubrzanim starenjem kože. Testom se vrši analiza 16 genetskih markera (eng. single nucleotide polymorphisms, SNPs) koji su povezani s pet kategorija na kojima se SkinDNA bazira.. Dakle, test utvrđuje genetsku predispoziciju za ubrzano starenje kože upravo kroz te kategorije što omogućuje definisanje ispravnih preventivnih koraka koji će poboljšati budućnost stanja i izgleda kože.

5 kategorija koje se proučavaju

Pet ključnih kategorija povezanih sa starenjem kože koje se proučavaju su:

Degradacija kolagena (koliko uspešno koža ‘čuva’ kolagen)
Glikacija/bore (koliko uspešno telo metabolizira šećer)
Oštećenje od sunca i pigmentacija (koliko uspešno se koža brani od štetnog uticaja sunčevih zraka)
Oštećenje od slobodnih radikala (koliko uspešno telo stvara antioksidanse)
Osetljivost kože (koliko je koža sklona iritaciji i upalama)

Analiza na drugom kraju sveta

Postupak testiranja nema medicinskih rizika te se sastoji od izuzetno nežnog prikupljanja brisa bukalne sluznice aplikatorom, za šta je potrebno svega 10 sekundi. Vaš se uzorak potom adekvatno pohranjuje i šalje na analizu u jednu od najvećih laboratorija u Australiji. Ceo proces odvija se u strogo kontrolisanim uslovima, koji garantuju sigurnost i zaštitu vašeg DNA te vaših podataka, a sve pod nadzorom vrhunskih genetičara.

DNA analizom do neophodnih supstanci lepote

Nakon što saznate šta vašoj koži nedostaje, paletu proizvoda koje ste dosad koristili možete obogatiti novim kremama i serumima čiji će sastojci  biti potpuno personalizovani za vašu kožu. Tretmane na koje redvnoo idete i koji brišu znakove starenja s vašeg lica, upotpunićete novim motodama i zahvatima koji su ‘zapisani’ u vašoj DNA. Čak ćete i košaru namirnica koje ste do sada konzumirali, oplemeniti s onima koje imaju potrebnije vitamine i minerale.

FOTO: Arhiv

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar