SRBSAPS : predstavljene aktuelnosti iz estetske i plastične hirurgije

21-10-2023
Featured Video Play Icon

U Beogradu je započeo internacionalni kongres za estetsku i plastičnu hirurgiju SRBSAPS 2023, a trajaće još danas. Kongres je okupio eminentna domaća i svetska imena iz navedenih grana medicine

Dr Siniša kojić- organizator kongresa

Kongres sa velikim brojem korisnih predavača

Tokom kongresa predstavila su se najnovija postignuća i tehnike iz područja estetske i plastične hirurgije a poseban fokus bio je na zatezanju lica te korekciji nosa i grudi: ”Ovo je naš prvi kongres, odziv je bio fenomenalan. Preko 300 polaznika je učestvovalo, a osim toga bilo je 30 najuglednijih hirurga iz čitavog sveta U budućnosti ćemo imati prilike gledati i hirurške intervencije putem videolinka, dovešćemo i nove predavače. Biće svakako mnogo noviteta”, otkrio je dr Siniša Kojić, organizator SRBSAPS-a 2023.

dr Milomir Ninković

Stabilnost trajnih procedura u odnosu na one promenjive

Fejsliftinzi su bili jedna od glavnih tema kongresa na kom su se otkrile i ostale najaktuelnije tehnike zatezanja lica. ”Mi smo danas imali najiskusnije ljude u estetskoj hirurgiji ovde i mislim da oni mogu da nam pokažu šta funkcioniše. Za mene je to najvažnije danas što sam mogao da vidim. Stabilnost procedura koje ostaju i procedure koje se jednostavno menjaju i pristupi se menjaju’, rekao je’prof dr sc Milomir Niković, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

dr miloš kovačević

Korekcija nosa – večno aktuelna tema

Korekcija nosa jedna je od najtraženijih estetskih intervencija, a svoje izlaganje na tu temu imao je i dr Miloš Kovačević, spec orl i plastične hirurgije koji živi i radi u Nemačkoj:  ”Predavanja koja sam danas držao su bila predavanja o tome, kako kada ljudi imaju relativno velik nos, da taj nos može da se smanji a da nema potrebe da se kompletan nos ”razvali”. Druga predavanja koja sam držao su bila, kako napraviti lep vrh nosa sa različitim šavovima i različitim drugim tehnikama.”

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar