Korekcija ušiju: ambulantni zahvat sa doživotnim rezultatom

20-10-2023
Featured Video Play Icon

Klempave ili neproporcionalne uši mogu već od malih nogu stvarati velike frustracije. Neugodnosti poput zadirkivanja u školi i kasnije , zaista je nepotrebno proživljavati, zahvaljujući intervencijama koje brzo  i efikasno rešavaju ovaj problem

Traume sa klempavim ušima počinju u detinjstvu

Otoplastika odnosno hirurška korekcija ušiju, preporučuje deci od šeste godine nadalje. Operacija ima za cilj poboljšati izgled ušiju, kako bi se eliminisala klempavost i postigao prirodan izgled:”  U našuj klinici efikasno rešavamo i probleme pacijenata koji nisu zadovoljni veličinom ili oblikom svojih ušnih školjki – bilo da je reč o urođenoj nepravilnosti ili rezultatu  promena tokom starenja. Pored navedenog,  obavljamo i korekcije nepravilnosti – poput rupa nastalih usled  nošenja piersiga i ostalih modnih dodataka”, kaže dr Dejan Novaković. 

Intervencija sa značajnim psihološkim uticajem

”Otoplastika ne samo da fizički transformiše izgled ušiju, već često ima i značajan psihološki uticaj. Pacijenti se nakon intervencije obično osećaju bolje u vezi sa sobom, što može pomoći u poboljšanju samopouzdanja i eliminisanju mogućeg psihološkog opterećenja. Svi ovi zahvati su brzi uz kratko vreme oporavka, dok je zadovoljstvo pacijenata ono što će trajati – večno”, dodaje dr Novaković, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije iz iz DE klinike u Zemunu. 

Tok operacije i oporavak

”Zahvat se kod odraslih osoba obavlja pod lokalnom anestezijom i  traje oko sat vremena.U prirodnom naboru iza uha – pravi se rez, uklanja višak kože i mišića, sama  hrskavica se oblikuje, a ušna školjka – fiksira u normalan položaj. Nakon što se postigne željeni položaj uha, zašiva se rez i operacija je gotova, a pacijent odma može ići kući.  Zavoj  i konci se skidaju nakon sedam dana, a konci posle dve nedelje. Neko vreme potrebno je kod kuće nositi i steznik koji će dodatno da fiksira vaše uši”, zaključuje plastični hirurg – dr Dejan Novaković.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar