Šta je koncept ruske lepote?

29-02-2024
Featured Video Play Icon

Šta je koncept ruske lepote i zašto on ne podrazumeva i Russian lips? Sve o ovoj tematici otkriva dr Olga O Nosova, spec plastične hirurgije iz Moskve sa beogradskom adresom

Ruska lepota podrazumeva aristokratsku sofisticiranost

”Trend ruske lepote nastao je u prvoj polovini 20. veka, kada su se u Evropi pojavili emigranti iz Rusije. To su bile sofisticirane aristokratske žene, pritom veoma lepe.  Danas većina muškaraca na zapadu smatra da su ruskinje dugonoge plavuše sa svetlim očima, vitke i negovane. Prilikom nege i održavanja mladalačkog izgleda naših pacijentkinja, ni na koji način ne želimo da menjamo njihove crte lica već naprotiv – da samo istaknemo one crte koje licu daju jedinstvenost”, kaže dr olga O Noseva, spec plastične hirurgije.

Russian lips diskredituju koncept lepog i prirodnog

”Savremeni stereotipi kao što su visoke jagodice, prepunjene usne i mali nos, ne uklapaju se u koncept ruske lepote. Termin Russian lips (ruske usne) koji je postao popularan među kozmetolozima, nažalost,  diskredituje koncept lepog, pravilnog, prirodnog…Zbog toga mi je kao to sam već rekla, izuzetno važno da  istaknemo prirodnu lepotu, a ne da lice radikalno promenimo”, pojašnjava dr Noseva.

Prirodan i lep izgled, to je ono šta se traži

”Nežna lepa lica čak i sa sjajnom šminkom, negovana glatka koža, izražene oči i ispravne proporcije lica, to je lepota koju Ruskinje zaista cene i nastoje da očuvaju. Ne postoji ruska lepota jer ona je univerzalna. Prirodan i lep izgled, to je ono šta se traži, zaključuje dr Olga O Nosova, spec plastične hirurgije i stručnjak za antiaging.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar