Studija pokazala da su muškarci s ovim odevnim predmetom, ženama privlačniji za 12 %

03-10-2018

Naučnici tvrde da su muškarci u belim majicama kratkih rukava, ženama privlačniji za čak 12 % . Razlog tome je što bele majice kratkih rukava stvaraju iluziju širih ramena i užeg struka. Takvo telo građeno u V obliku, smatra se znakom muškosti

Rezultati studije sprovedene na Univerzitetu Notingem Trent,  pokazali su da je bela majica kratkih rukava imala najveći efekat na atraktivnost muškaraca koji su bili najviše izvan forme. Kod onih koji su već bili u formi, bela majica kratkih rukava takođe je uticala na povećanu atraktivnost u očima žena, ali u nešto manjoj meri.

Svi muškarci koji su sudelovali u istraživanju nosili su belu majicu kratkih rukava sa slovom T na grudima.  Oni muškarci koji su nosili majicu s naopakim slovom T na grudima i crtom po sredini, bili su do 12 % manje atraktivni ženama u dobi od 18 do 25 godina.

Naučnici tvrde da prebacivanje fokusa na stomak muškarca, smanjuje njegovu atraktivnost. “Naravno, postoje individualne preferencije i ukusi, ali ovo istraživanje je pokazalo kako moda može imati pozitivan ili negativan učinak na percepciju atraktivnosti i zdravlja ljudi”, zaključili su istraživači.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar