Svi prirodni sastojci koji kosu čine lepom, gustom, sjajnom i pre svega zdravom

10-01-2019

Moderan , često i  stresan način života, kao i nepravilna ishrana, utiču na kvalitet kose. Sve više ljudi danas pati od preranog gubljenja vlasi, svraba, peruti, suve kose, bez obira na godine. Ipak, u prirodi postoje brojne supstance koje će vam pomoći da vaša kosa bude lepa , gusta, sjajna i pre svega zdrava. Ovo je njihova lista…


Babasu ulje  – održava prirodnu ravnotežu kože glave.

Arnika – ublažava opadanje kose.

Đumbir – đumbir za kosu poboljšava cirkulaciju skalpa i deluje protiviupalno.

Kedrovina – deluje pozitivno na kvalitet kose.

Beli luk – poboljšava cirkulaciju kože glave i pospešuje rast kose; šampon od belog luka za rast kose se često koristi.

Kopriva – hrani i jača koren kose.


Hajdučka trava – poboljšava cirkulaciju skalpa i tako podstiče rast nove koseMakadamija ulje – čuva strukturu dlake i štiti kosu od štetnog UV zračenja.

Bademovo ulje – bademovo ulje za kosu deluje kao odlično hranivo, dakle hrani i jača koren dlake, a pritom ne iritira skalp.

Rastavić – deluje protiv masne kože glave, što je jako korisno protiv opadanja koseAloe vera – igra ključnu ulogu u balansiranju pH nivoa skalpa i kose, aloja prodire duboko u skalp i kosu i na taj način promoviše rast kose.

Koren sladića –  slatki koren ima lekovita svojstva koja ublađavaju iritaciju skalpa i eliminišu iritaciju ili perut, a ovo zauzvrat pomaže u održavanju zdravlja skalpa i promovisanju rasta kose.

Kineski hibiskus – sadrži vitamin C, fosfor i riboflavin, esencijalne hranjive sastojke za glatku i jaku kosu, a takođe doprinosi i eliminaciji toksina i pospešuje cirkulaciju, čime se poboljšava rast kose.

Kakao buter – neverovatno nežan za osetljivu kožu glave.


Limun – limun za kosu ima mnogo prednosti; odličan je adstringens, što znači da skuplja pore na koži glave i time kontroliše opadanje kose; takođe sadrži alfa-hidroksi kiseline koje ljušte mrtve ćelije, eliminišući perut; limun je bogat i vitaminom C, esencijalnim hranljivim sastojkom koji pomaže u očuvanju zdravlja kose.

Korijander – poznato je da korijander čini kosu mekom i sprečava gubitak kose, a takođe je efikasan u promovisanju rasta kose.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar