Tabata: brz gubitak kilograma uz trening od 4 minuta dnevno

28-04-2020
Featured Video Play Icon

Tabata je trening viskog intenziteta izumljen u laboratoriji i može da se radi bilo gde.Traje svega četiti minuta dnevno a daje odlične rezultate prilikom mršavljenja i definisanja tela. . Ovaj način vežbanja izuzetno je popularan u Aziji, gde treninzi koji se snimaju za digitalne kanale , izgledaju kao soft strip video igrice 

Šta je tabata?

Tabata i predstavlja trening visokog napona. Međutim, Tabata je više način vežbanja nego sama vežba. Za dvadeset sekundi jakog treninga sa odmorima od po 10 sekundi, uz pomoć ove vrste treninga možete za svega četiri minuta sagoreti svaku kaloriju viška u telu. Trening je osmišljen tako da ga može praktikovati i profesionalni sportista i amater. Tabata je izuzetno popularna u Aziji ( više pogledajte u videu na vrhu teksta).

dr Izumi Tabata

Trening iz laboratorije

Tabata trening je  izumeo Japanski olimpijac, dr Izumi Tabata i tim istraživača Nacionalnog instituta za fitnes i sport u Tokiju. Dugi niz godina ovaj način treniranja je testiran da bi se došlo do sada potvrđenog rezultata da uz pomoć tabate možete izuzetno brzo skinuti višak kilograma. Osim toga pomoći će vam u definisanju mišića celog tela, smanjenju krvnog pritiska i oslobađenju od stresa.

Tabata princip

1. Odaberete samo jednu aktivnost (trčanje, stacionarni bajk, čučnjevi, jumping jacks, preskanje konopca…) 2. Radite tu jednu vežbu sa 100% snage i brzine (najbolje što možete i najbrže što možete) 20 sekundi, pa odmorite 10 sekundi. 3. Ponovite taj ciklus 20+10, bez prekida, osam puta. Osim što je ovo odličan način sagorevanja viška masnih naslaga i definisanja tela , tabata može da se vežba bilo gde i bilo kada.

 

 

 

 

 

.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar