Table tops: savršena estetska i funkcionalna nadoknada za rekonstrukciju gornje zagrizne površine zuba

04-07-2022

Table tops, poznati i kao ”bočni viniri ”, najnovije su protetske nadoknade kojima se rekonstruišu velike destrukcije na gornjoj zagriznoj površini zuba, a koje su nastale kao posledica abrazije. Izvrsno su estetsko i funkcionalno rešenje za navedeni problem

Rešenje za  sanaciju velikih griznih površina

Glavni uzrok trošenja zuba, obično je bruksizam odnosno škrgutanje. Drugi razlog za to je ukoliko u jednoj od vilica imamo već ugrađene keramičke krunice koje s obzirom da su od tvrđeg materijala , s vremenom istroše naše prirodne zube s kojima dolaze u kontakt. Table Tops su idealno rešenje za  sanaciju velikih zagriznih površina jer se tako štedi zub od dodatnog brušenja , kao što je to slučaj prilikom ugradnje krunica . No ipak krunice imaju duži vek trajanja od Table topsa.

Kvalitetan protetski nadomestak

”Reč je o izuzetno kvalitetnom protetskom dodatku sjajnih estetskih i funkcionalnih   karakteristika,  za rekonstrukciju nagriženih i istrošenih zubnih površina. Kada dođe do abrazije griznih površina usled bruksizma ili razlike u materijalu suprotnog zubnog niza , dolazi do snižavanja vertikalne dimenzije zagrižaja gde stradaju vilični zglob a i prednji zubi preuzimaju veću količinu sile ”, pojašnjava stomatolog dr Nikola Bakiš iz stomatološke ordinacije Dental coner esthetics.

dr med dent Nikola Bakiš

Izrada za 15 minuta

Za razliku od kompozita ,Table tops ne menjaju boju i ne deformišu se kroz vreme, a prisnim naleganjem sprečavaju pojavu sekundarnog karijesa. Zahvaljujući CAD CAM tehnologiji ”bočni viniri se izrađuju u svega 15 ak minuta dok  je isto toliko potrebno za njihovu ugradnju.

FOTO: estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar