Saznajte sve o blagodatima morske soli na lepotu kože

02-07-2022

Jedna od glavnih razlika između morske i obične soli je njihov sadržaj minerala: Morska so je prepuna minerala (kalcijuma, magnezijuma, gvožđa…) koji imaju ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože. Obzirom da naše telo sadrži istu koncentraciju minerala i nutrijenata kao morska so, nije čudno što je ona i prirodan saveznik za balans, zaštitu i obnavljanje naše kože…

Maska za zaštitu kože

Izmešajte morsku so i med koji imaju protivupalna svojstva, smiruju kožu i ispravljaju nepravilnosti. Ovakva maska će koži vratiti vlagu i kontrolisati proizvodnju ulja. Pomešajte dve kašičice soli i četiri kašike meda. Ostavite mešavinu na koži 10-ak minuta, i isperite.

Maska za čišćenje pora

So prodire dubinski u pore, balansira masnoće i uništava bakterije koje mogu uzrokovati pojavu akni. Rastopite kašiku soli u čaši vode, sipajte tečnost u flašu sa raspršivačem, i jednom dnevno je raspršite po licu.

Piling za telo

So može biti i prirodni preparat pomoću kog ćete se rešiti mrtve kože, a zahvaljujući mineralima omekšava i hidrira kožu. Napravite od četvrtine šoljice soli i iste količine maslinovog ulja gustu pastu. Stavite na dlanove i nežno trljajte po željenom području. Isperite toplom vodom.

Opuštajuća kupka

So apsorbuje prljavštinu i dubinski čisti pore. Minerali iz nje obnavljaju zaštitnu barijeru i zadržavaju vlagu. Dodajte pola šoljice soli u vruću kupku i opustite se u njoj 15 do 30 minuta.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar