Tajna lepote Kejt Mos je u svakodnevnom umivanju izuzetno hladnom vodom

03-01-2020

Ponekad je za lepotu potrebno tako malo, što zna i prelepa manekenka Kate Moss, koja i u četrdesetpetoj godini života, izgleda poput devojke. Njena tajna je u svakodnevnom umivanju lica ledenom vodom, kojom postiže lifting efekat, smanjuje nadutost, pore i male bore, a uz to se i dobro razbudi

Vanvremenska lepota ‘džepne Venere’

Kejt Mos i dan danas važi za jednu od najvećih supermodela iako se više ne bavi toliko modom, a uz to možemo dodati i njen bezvremeni mladoliki izgled koji kao da se ne menja u poslednjih nekoliko decenija. Verujemo da Kejt koristi skupu kozmetiku i ide na kozmetičke tretmane, ali  na pitanje kako uspeva da izgleda tako mlad bez obzira na njene godine, ali i stres koji donosi posao kojim se bavi, manekenka je odgovorila da je za to zaslužno hladno umivanje, odnosno ledena „kupka“ za lice.

Tajna mladalačkog izgleda je u hladnoj vodi 

Za ovaj trik je priznala da ga radi često jer daje instant rezultat, naročito kada je u pitanju smanjivanje podočnjaka i sitnih linija i postizanje prirodnog sjajnog i zategnutog lica. Sve što treba da uradite je da napunite lavabo sa hladnom vodom i dodatno ubacite dosta kockica leda i nekoliko kriški krastavca. Sledeći korak je da potopite lice odnosno „zaronite“ i držite dah koliko god možete i postupak ponovite koliko god želite. „Ovaj trik je sjajan i za smanjivanje jutarnje nadutosti“, istakla je Kejt.

Višestruke koristi ledene vode

Bez obzira na to da li vam je lice crveno zbog reakcije na neke kreme ili imate blago crvenilo od sunca, ledena voda će delovati umirujuće. Ovo je idealan tretman i za sve koji imaju problema sa proširenim porama. Osim što će hladna voda skupiti pore,  osiguraće i glatkiju kožu.  Jutarnji ritual sa hladnom vodom mogao bi da odloži nastanak prvih bora, a osim toga i sjajno će da vas razbudi, kako biste mogli da puni elana započnete dan.

FOTO: Instagram / screenshot Kate Moss Agency

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar