Tri trika za lepe ruke i zdrave nokte

15-04-2019

Pranje suđa i obavljanje drugih kućanskih poslova u domu može imati negativne posledice na izgled kože ruku i noktiju. Ova jednostavna rutina od 3 koraka pomoći će vam da uvek budete zadovoljni izgledom svojih ruku 

Nosite rukavice

Nedostatak vlažnosti je loš za lepotu noktiju, zbog čega su u zimskim mjesecima izloženi češćim lomovima. Ako želite sprečiti njihovo isušivanje i pucanje, perite suđe s rukavicama, ali i nosite rukavice kada čistite druge delove doma, brišete prašinu i slično.

Negujte kožu uljem

Nakon što skinete rukavice s ruku, kožu ruku i noktiju nahranite negujućim uljem. Ako nemate odgovarajuće ulje za negu noktiju, ne brinite. Poslužiće i obično suncokretovo ili maslinovo ulje koje koristite u kućanstvu odnosno kuhinji . Posebnu pažnju posvetite koži oko noktiju, i tako sprečite nastajanje zanoktica.  Isprobajte i ovaj domaći recept za omekšavanje zanoktica.

Namažite ruke masnom kremom

Kad koža upije ulje, ruke namažite masnom kremom koja će osigurati dodatnu vlažnost ruku i noktiju te tako sprečiti lomove. Pretvorite ovu jednostavnu kozmetičku rutinu od 3 koraka u svoju svakodnevnicu i tako zajamčite prekrasan izgled ruku i noktiju.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar