U detinjstvu su je maltretirali radi albinizma, a danas svojim izgledom pomera granice lepote

30-12-2017
Featured Video Play Icon

Razlog snežno bele kose i i svetle kože manekenke Ruby Vizcarre je albinizam – prirođena i nasledna nesposobnost organizma da stvara pigment melanin.  Iako je radi svoje posebnosti danas veoma cenjena u svetu modelinga,  detinjstvo je za ovu egzotičnu devojku bilo veoma traumatično.

Mala Ruby u detinjstvu

Odrastajući u Gvadalahari u Meksiku, morala je da trpi stalne poglede i prozivke vršnjaka koji su joj govorili da je duh. I dalje se seća jedne situacije kad ju je na ulici srela devojčica koja je svoju mamu pitala zašto je Rubi tako bela, na šta je majka odgovorila da je bolesna i da je verovatno zarazna. Brzim korakom su pobegle od nje.

Taller DarkBeauty con Eduardo Gomez ? súper maestro#ffieldarks

Geplaatst door Ale Rorz op Vrijdag 1 september 2017

“Nikad neću zaboraviti taj dan. Rasplakalo me je i ostaće zauvek u mom srcu. Ali sad upravo taj osećaj koristim kao životni propeler koji me pokreće da ostvarim svoje snove”, kaže model koji je definitivno mnogo doprineo pomeranju granica u današnjem shvatanju lepote.

Rubi nije jedini član svoje porodice  sa albinizmom.  Jedna od njene 4 sestre,  majčina tetka i baka takođe ga imaju.  Vizcarra je osnivač organizacije  Movimiento Albino Latino,  koja ima za cilj  edukovati albino osobe sa stanjem u kojem se nalaze kao i pružiti im podršku.

FOTO / VIDEO: Facebook


FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar