Ulje pšeničnih klica: Pegla bore i strije, hrani lice i kosu

16-02-2018

Redovno konzumiranje ulja pšeničnih klica obezbediće vam zdrav i dug život. Ono sprečava brojne bolesti, smanjuje nivo stresa i daje energiju.  U poređenju sa drugim biljnim ili žitnim uljima, iznimne je nutritivne vrednosti.  Sadrži skoro 25% svih hranljivih materija pšeničnog zrna radi čega i pozitivno utiče na ceo organizam.

Protiv bora

Pšenične klice sadrže antioksidante i agense koji usporavaju starenje, što pomaže u sprečavanju brojnih bolesti poput kancera, kardiovaskularnih oboljenja itd. Ulje pšeničnih klica takođe pomaže da se ublaže  borice i bore, te smanjuje pojavu znakova prevremenog starenja. Pored toga čuva teksturu vaše kože i  štiti je od oštećenja.

Hrani suvu kožu lica i briše strije

Ulje pšeničnih klica sadrži vitamin E koji je veoma koristan za lice. Sprečava brojne dermatološke probleme poput psorijaze, ekcema i suve kože. Možete ga nanositi topično – umiriće i popraviti oštećenu kožu. Vitamin B pomaže kod oporavka oštećenog tkiva i regeneracije kao i olakšava mineralima, vitaminima i nutrijentima da bolje dopru u naših čelija. To je ujedno i glavni razlog zašto se ulje pšeničnih klica koristi za tretiranje strija.

 

Ulje od pšeničnih klica za kosu

Ukoliko želite da popravite štetu koju ste naneli svojoj kosi, priroda ima neka rešenja. Razmislite o upotrebi prirodnih ulja, poput ulja od pšeničnih klica, koja će vam pomoći da nadoknadite izgubljenu vlagu i pomoći da sprečite nova oštećenja. Ulje od pšeničnih klica za kosu koristite topično a ne oralno. Ako imate težak oblik alergije na pšenicu ili gluten, ulje pšeničnih klica nije za vas.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar