Ovaj napitak od grejpfruta i meda, poništiti će 50% kalorija koje ste uneli u organizam

02-10-2017

Sve što vam je potrebno za pripremu ovog korisnog napitka je jedan veliki grejpfrut i jedna kašika meda. Nakon svakog obroka ,popijte nekoliko gutljaja ”čudotvornog soka” i poništiti ćete 50 % , unesenih kalorija,   kažu stručnjaci.

Priprema: Ohladite grejpfrut u frižideru. Isecite ga na pola i kašikom izvadite pulpu. Stavite pulpu i med u blender i miksujte sve dok ne dobijete homogenu smesu. Ova čudotvorna kombinacija sadrži likopen koji pomaže organizmu u borbi sa toksinima , kao i pektin koji doprinosi smanjenju holesterola i nivoa insulina u krvi te normalizuje metabolizam .

Jedan grejpfrut na dan dovoljan je za smanjenje lošeg holesterola za 15,5 %, a triglicerida za 27 %. Grejpfrut obiluje i mnoštvmo hranljivih namirnica koje pomažu u borbi sa prehladom i pomažu u sprečavanju srčanih oboljenja. Plod grejpa sadrži:  88% vode , belančevine 0,5%, šećer 6,4%, triptohan, metionin, lisina, furanokumarin, apigenin, hesperidin, limonin, naringin, naringenin, nobiletin, 2,23% limunove kiseline i vitamina C čak oko 40mg, zatim vitamina A, B6, B12, D, E, K te 17mg kalcijuma18mg fosfora, magnezijuma, mangan, cink, bakar, željezo i brom.

Ipak, budite na oprezu ukoliko pijete lekove, jer grejpfrut može da pojača delovanje određenih lekova.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar