Visoki estetski standardi u Južnoj Koreji: put do lepote je često dug i bolan

04-02-2021

Južna Koreja je postavila visoke standarde lepote, zbog čega mnoge devojke koriguju svoje lice pomoću brojnih estetskih zahvata. Ali put do lepote nije nipošto jednostavan, i uključuje složene hirurške intervencije uz dug i bolan oporavak 

U južnoj Koreji plastična hirurgija, ne samo da je široko rasprostanjena, već se smatra i apsolutno normalnom stvari. U većini gradova možete pronaći veliki broj bilborda sa sa hirurškim operacijama i klinikama koje svima nude lepotu. Prema statistikama, jedna od pet žena u u toj zemlji , starosti između 19-49 godina, barem je jednom otišla pod nož, kako bi korigovala svoj izgled.

To nipošto ne čudi , budući da su u Južnoj Koreji  nametnuti visoki standardi lepote. Ono što se posebno ceni je oblik lica, koji kod lepe Koreanke mora ličiti na oblik srca. Široki gornji delovi i uska brada. Kako bi postigne taj izgled, mnoge devojke u podrgavaju se brojnim i veoma složenim operacijama.

Takvi zahvati neretko uključuju frakturu vilice i uklanjanje neželjenih delova, a oporavak je dug. Tokom perioda rehabilitacije, pacijent nekoliko meseci ne može da jede nikakvu hranu sem tečnu i to na slamku. Bez obzira na navedeno,  velik broj devojaka odlazi na estetske zahvate pomoću kojih pokušavaju postići izgled lepotica sa TV reklama i društvenih mreža.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar