Imate suve ruke? Evo kako da postanu meke i glatke

05-02-2021

Suve ruke , problem su koji posebno u ovim zimskim danima muči velik broj ljudi.  Srećom danas postoji mnogo načina koji ih mogu zaštititi od isušivanja. Za početak, nanesite hidratantni losion ili kremu, svaki put nakon pranja ruku.  Tako ćete sprečiti isušivanje kože koje izaziva sapun

Piling obnavlja kožu na rukama

Piling je važan, kako za celo telo, tako i za ruke. Povremeno je potrebno ukloniti mrtve ćelije kože, a to možete napraviti vrlo jednostavno, bez kupovine raznih kozmetičkih preparata. Pomešajte malo kristalnog šećera i maslinovog ulja i tom smesom istrljajte ruke. Nakon pilinga ih nahranite kremom ili maskom.

Zobene pahuljice regenerišu kožu

Kada se dodaju u toplu vodu, zobene pahuljice pomažu u obnovi kože. Napunite posudu toplom vodom i ubacite u nju malo zobenih pahuljica. Uronite ruke unutra i držite neko vreme – koža će postati meka i glatka, zahvaljujući sluzi koju zobene pahuljice stvaraju.

Rukavice čuvaju ruke

Imate li osetljivu kožu sklonu suvoći, koristite gumene rukavice u kućanstvu, dok, recimo, perete posuđe ili čistite. One će zaštititi ruke od skidanja  prirodne masnoće sa kože , ali i od hemikalija koje se nalaze u sredstvima za pranje i čišćenje.

Aloe Vera – najbolji prijatelj kože

Ruke možete namazati gelom od aloe vere koji je odličan za kožu, čini je elastičnom, glatkom i hidriranom,. Osim toga, ova biljka ima antibakterijska svojstva i ublažava iritacije na koži. Vekovima su je smatrali “čudesnom lekovitom biljkom” te se koristila za lečlenje mnogih bolesti i kožnih problema pre razvoja medicine kakvu danas poznajemo.

Noćni pakung može se obaviti i tokom dana

Ljudi sa ekstremno suvom kožom trebali bi povremeno koristiti  noćni pakung : obilno namažite ruke hidratantnim losionom ili kremom te ih ugurajte u rukavice. Tokom noći, krema će se apsorbovati u kožu a ruke će biti dobro hidrirane.  Ako ne želite remetiti san navlakama na rukama , ovaj tretman možete obaviti i tokom dana. Potrebno vam je nekoliko sati da bude efikasan.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar