Arganovo ulje uspešno pegla bore i strije

20-07-2017

Arganovo ulje je bogato oleinskom i linolnom kiselinom, karotenima, vitaminom E, i jedno je od najstabilnijih. Zbog visokog sadržaja vitamina E, posebno je pogodno za tretiranje suve, zrele, borama sklone kože, kao i strija.

Ulje argana umiruje, regeneriše i deluje protivupalno, pa je od pomoći u tretiranju seboreje, dermatitisa, psorijaze, a pokazuje i antialergijski učinak. Tradicionalno se koristi za negu kože novorođenčadi, a prilikom masaže za podsticanje mršavljenja i učvršćivanje tkiva.

Argania spinosa suzbija preterano lučenje sebuma kod osoba sklonim aknama i bubuljicama. Suvu kožu dubinski hidrira, a kod zdrave doprinosi ujednačavanju tena, poboljšanju mišićnog tonusa i elastičnosti. Iz tog razloga se koristi i u prevenciji strija. Nanosi se na vlažnu kožu koja se lepo upija i ne ostavlja masne tragove.

Naučne studije pokazale su, kako je ovo jedno od najznačajnijih ulja za podmlađivanje kože, jer podstiče regeneraciju hidrolipidnog sloja te uspostavlja ravnotežu lipida i vode. Uz sve navedeno,  štiti vezivno tkivo te sprečava sušenje kože i gubitak elastičnosti, a time i nastanka bora. Učinak protiv nastajanja bora se povećava zbog prisustva velike količine vitamina E (tokoferola).

Korišćenjem prirodnog ulja argana željeni ”antiaging rezultati”  traju duže, jer sami sastojci odgovaraju i vrlo su slični (ili isti) sastojcima koji se nalaze u hidrolipidnom sloju kože. Na taj način koži pružamo podršku da se i sama regeneriše.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar