Uklonite podvaljak i istaknite vilicu za 5 minuta uz pomoć injekcije!

21-07-2017
Featured Video Play Icon

Tretman uklanjanja podvaljka uz konturisanje vilice  zove se Kybella, a tečnost koja se injektira u vrat, sastoji se od sintetički dobijenog molekula deoksiholne kiseline koja se inače nalazi u našem telu. Ono je koristi kako bi razgradilo masne ćelije.

Kiselina deluje na ćelije vrlo jednostavno – razbija membranu masnih ćelija, čiji sadržaj jednostavno iscuri.
Upravo zato ove injekcije, ako se koriste na pravom mestu mogu rastopiti masne naslage u podvaljku . Problem je samo što kiselina utiče jednako na sve ćelije pa ako se dostavi na krivo mesto može razgraditi i npr stanice kože. Iz tog razloga izuzetno je bitno da tretman radi licencirani doktor sa iskustvom.

Sama procedura sastoji se od impliciranja preparata pod kožu podvaljka , čime odmah započinje reakcija topljenja masnoća.  Poznati beauty časopis Allure tvrdi , kako se ovoj metodi brzog topljenja masnoće često podvrgavaju plus size modeli koji iako se diče svojim oblim figurama žele vitak vrat te  lepu i istaknutu vilicu.

Obično doktor određuje koliko je tretmana potrebno, a oni se rade u intervalima od mesec dana. Važno je napomenuti da se ovoj proceduri ne smeju podvrgnuti osobe mlađe od 18 godina, a nije na odmet upitati i za moguće neželjene nuspojave.   Osim onih očekivanih poput oteklina na mestu uboda, boli, crvenila i modrica, mogu se se javiti i oštećenje živca u vilici te problemi s gutanjem.

Ipak stručnjaci napominju kako je učinak ove formule mnogo bolji na mlađim pacijentima koji nemaju vrlo izražene podvaljke. U priloženom videu čuveni dr dermatolog i hirurg sa Beverly hillsa , Jason Emer  sprovodi tretman Kybella na pacijentici. Cena ove procedure kreće se oko 700 USD.

PHOTO: Kybella screenshot / Dr Jason Emer

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar