Žene bi se odrekle seksa na mesec dana zbog savršenog tela – za sve krive društvene mreže

15-06-2020

Istraživanje o ženama, koje je sproveo jedan inostrani magazin, pokazalo je iznanađujuće podatke. Žene su postale doslovno opsednute savršenim telom koje moraju imati za leto, što im stvara i brojne komplekse. Glavni krivac za to su, kažu, društvene mreže

Izgled tela važniji i od seksa

Istraživanje je pokazalo da bi 68 posto žena bilo spremno da se odrekne seksa na mesec dana i više, u zamenu za idealno telo. Pritisak da smršaju pre leta oseća čak 82 posto žena. Oko polovina ispitanih žena mrzi svoj stomak, dok je njih 29 posto najviše nesigurno zbog svojih butina. Većina pripadnica nežnijeg pola vežba tokom prolećnih meseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 posto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vežbe za struk.

Objavljene fotografije moraju biti (nadrealno)  savršene

Zbog sve veće popularnosti društvenih mreža, nošenje bikinija može izazvati nelagodu, a žene koje osećaju pritisak da smršaju, velikim delom za to krive Instagram, Fesjbuk, Snepčet i ostale popularne – digitalne kanale za komunikaciju i druženje. 90 % žena nikad ne bi “lajkovalo” fotografiju sebe u bikiniju na kojoj su označene, a čak 44 posto bi zamolilo prijatelje da izbrišu njihovu oznaku ili fotografiju s društvenih mreža.

Pripreme za leto 

Oko 60 posto žena redovno odlazi na dijetu pre letnje sezone, od kojih 53 posto smanjuje unos kalorija, 22 posto ih se odriče ugljenih hidrata, a njih 15 posto odlučuje se za alternativna rešenja. Najveću teskobu predstavlja im skidanje poslednjih pet kilograma pre odlaska na plažu, što muči vrtoglavih 79 posto žena.

U današnjoj kulturi, koja slavi fizičku privlačnost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tela bez dlačica mogu dobro izgledati u bikiniju, što u mnogim ženama izaziva nesigurnosti i komplekse.

Foto: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar