Beograđanka očajna zbog lošeg rezultata blefaroplastike: Osećam se kao Kvazimodo

05-06-2021
Featured Video Play Icon

Šezdesetsedmogodišnja Mila Savić iz Beograda podvrgla se zahvatu blefaroplastike, no stvari nisu ispale kako je očekivala. Umesto podmlađenog izgleda, sada se, kaže, ne može pogledati u ogledalu.  Operisao je, tvrdi, dečji hirurg, a zamenski lekar kojeg joj je nudila klinika ne radi na VMA, iako joj je drugačije rečeno 

mila savic pre intervencije

Nakon dugog razmišljanja odlučila se na blefaroplastiku

Penzionerka Mila Savić odlučila se nakon mnogo kolebanja na zahvat podizanja gornjih kapaka: ”Na početku meseca decembra prošle godine, videla sam jednu divnu reklamu na Fejsbuku – Solar Medical klinike sa Novog Beogradu,koja je raklamirala podizanje gornjih kapaka – sa odličnom preporukom za dr Ivana Aksentijevića. Otišla sam i dogovorila tu operaciju. Operacija je izvršena 09.12.2020.”

Posle intervencije

Postoperativne komplikacije i ćutanje lekara

Ali, stvari nisu išle onim tokom koji je Mila očekivala: ”Mesec i po dana kasnije, ja nisam mogla da otvorim oči. I pored toga što sam imala bolove i što sam videla da nešto nije u redu, a i sama činjenica da me doktor četiri puta pozivao da radim ponovo operaciju… ja sam pitala: Iz ovoga zaključujem da nešto nije u redu? Kad god sam to rekla, rečeno mi je da sam nervozna. To je jedino što sam dobijala i kao odgovor i kao terapiju”, kaže  gospođa Savić.

dr ivan aksentijević

Baka kod dečijeg hirurga i blefaroplastika za decu

Nakon nekog vremena Mila se raspitala i otkrila kako titula lekara koji joj je uradio intervenciju ne odgovara onom što je njoj rečeno u klinici: ”Kada sam rekla da specijalizacija dr Aksentijevića nije onakva kako su mi rekli kada sam tu došla. Oni su mi rekli da je to estetski hirurg, sa iskustvom od dvadeset godina. Onda su mi ljutito rekli da je dr Aksentijević operisao mnogo, mnogo dece… odnosno, da je podizao kapke deci. Ja sam stvarno posle toga bila zatečena.”

Mistični zamenski hirurg sa VMA, koji tamo zapravo nije zaposlen

U pokušajima da nađu zajedničko rešenje problema, Mili su u klinici Solar Medical  Center ponudili i zamenskog lekara kao dodatnu mogućnost za njenu intervenciju, odnosno, popravku: ” Jednog dana su mi preporučili, drugog njihovog lekara koji se zove Lazar Drčić. Rečeno mi je da radi na Vojnomedicinskoj akademiji. Tražila sam dr Drčića na VMA . On tamo ne radi…i na kraju sam dobila informaciju da on zapravo nigde ne radi. Ja ne znam koja je specijalnost dr Drčić. To je ostalo nepoznato.”, kaže gospođa Savić.

lekarski nalaz

6 meseci posle zahvata i dalje bez kompromisa

Nakon gotovo pola godine pokušaja da reši problem, Mila se odlučila obratiti vlasnici klinike Solar Medical Center za pomoć: ”Mi smo tako došli i do šestog meseca kada sam tražila da razgovaram sa vlasnicom Solar Medical. Posle toga sam imala konzilijum sa ova dva pomenuta lekara koji su me nagovarali da uradim kod njih ponovno operaciju… s tim što bi mi na desnom oku radili dva reza, a na levom jedan.  Ja na to nisam pristala.”

Vlasnica joj je obećala oporavak nakon dve do tri godine

Više puta Mila je odlazila u kliniku Solar Medical kako bi rešila problem koji je nastao zbog lošeg rezultata estetske intervencije:” Ukupno sam 11 puta za ovih par meseci bila na klinici, tražeći pomoć, tražeći rešenje cele ove situacije. Sem što su me na kraju ismejavali i rekli da mogu da mi operišu jedno oko, a drugo mi ionako ne smeta. Čemu sad dve operacije…na šta sam ja rekla: Mislim da oči treba da budu iste.  Oni su rekli: Pa to će se vremenom sve srediti. Kad sam pitala: A koje je to vreme? Vlasnica mi je odgovorila: Pa, za dve-tri godine.”

U klinici Solar Medical bez komentara na slučaj

Kako bismo čuli i drugu stranu priče, obratili smo se poliklinici Solar Medical Center, koji su želeli da se suzdrže od komentara. Poručili su kako će sva njihova daljnja komunikacija ići isključivo putem advokata. Intervju sa Milom možete pogledati u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic / dr Aksentijevič Solar

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar