Biorevitalizacija je slična mezoterapiji ali je razlika u sastojcima koji se ubrizgavaju pod kožu

11-09-2022

Biorevitalizacija je relativno nova metoda podmlađivanja , a podrazumeva ubrizgavanje bioloških sastojaka u kožu, prvenstveno peptida tj. belančevina koje su njen temeljni gradivni deo

Biorevitalizacija nije mezoterapija

Prilikom primene ove metode koriste se najmanje iglice te su ubodi bezbolni, ali se za razliku od mezoterapije koriste drugačiji sastojci. Tretmani biorevitalizacije kože relativno su mladi ali u kratko vreme koliko su na tržištu, postali su  veoma popularniji. Dokaz tome su i brojne nove firme koje proizvode peptide za ovaj način podmlađivanja kože.

Sastojci koji se ubrizgavaju pod kožu

Koktel koji će Vaš doktor napraviti baziran je na preparatima sa visokom koncentracijom aktivnih supstanci. Osnovni sastojak je hijaluronska kiselina uz antioksidansi (vitamini A, C, E)  koji sprečavaju oštećenja nastala dejstvom slobodnih radikala. Blagotvorna dejstva ove kombinacije vitamina su: stimulacija obnavljanja kože, sinteza kolagena, smanjenje aktivnosti alfa-tirozinaze (enzima koji utiče na pigmentaciju), smanjenje pojave tamnih fleka, sprečavanje  pojave akni.

DMAE (dimetiletanolamin) za lifting

Za postizanje efekta liftinga koristi se DMAE (dimetiletanolamin). Ova supstanca se  i inače nalazi u ljudskom organizmu. U kombinaciji sa organskim silicijumom podmlađuje i dodatno zateže kožu popravljajući tonus. Organski silicijum kao strukturna komponenta  predstavlja sastavni deo važnih makromolekula- kolagena i elastinajer vezuje vodu u epidermisu i hidrira kožu. Peptidi i faktori rasta su takodje dodatne komponente u  koktelu za biorevitalizaciju kože.

Ostale primene biorevitalizacije

Biorevitalizacija se primenjuje i kod jakih upala od akni, kako bi se smanjio ožiljak, a pogodna je i za lečenje crvenih strija, kao i kod  kože oštećene suncem.  Takođe je efikasna u rešavanju problema s perutanjem i lošim tenom,  proširenim porama, suvom kožom i izraženim venama na rukama te sitnom mreža bora u predelu očiju, oko usana i drugim regijama na licu, vratu i dekolteu, gde druge kozmetološke procedure ne mogu da pomognu.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar