Do ravnog stomaka uz vežbanje kod kuće

23-09-2020
Featured Video Play Icon

Lep, zategnut i ravan stomak, san je mnogih muškaraca i žena. Fitnes trenerka Neda Kapetanović otkriva, kako postići dobre rezultate vežbajući kod kuće, i dodaje kako je za ravan stomak potrebno dosta truda, dok će se uz malo nepažnje salo brzo vratiti

Kontinuiranim treningom do ravnog stomaka

Problem kod sala na stomaku jeste taj što se ono skida neverovatno sporo (a dobija brzo), tako da je vrlo važno da regulišete ishranu i da svakodnevno stomak bombardujete napornim vežbama koje će to salo topiti. Jedna od najvećih greški koje vežbači prave u želji da imaju tbrušnjake, jeste to što uvek rade jednu te istu vrstu trbušnjaka. To nije dobro jer se onda aktiviraju samo određeni delovi stomaka, a ako želite brze i dobre rezultate, onda je potrebno da vaš čitav stomak bude u treningu.

Vežbe za ravan stomak

Fitnes trener Neda Kapetanović preporučuje set od tri vežbe za ravan stomak, koje možete da praktikujete kod kuće. ”Prva vežba…postavite šake iza vašeg temena, zategnite laktove, zalepite leđa duž cele dužine, i spajajte jedno koleno i lakat. Zatim zamena.  Ovu vežbu ponavljajte između 15-20 ponavljanja. Brojite jedno koleno lakat jedno ponavljanje – zamena – drugo ponavljanje. ”, kaže Neda.

Preostale vežbe

”Sledeća vežba je tzv sklopka. Oslonjeni ste na vašu zadnjicu, stavite šake iza tela i zategnite leđa. Noge odnosno kolena, privlačite a zatim odaljite. Vežbu takođe ponovite između 20-30 ponavljanja..Treća i poslednja vežba za danas je sledeća. Postavite pete u širini vaših kukova, zalepite leđa, stavite šake na vaše butine… i idemo. Podižete se toliko da vam prsti pređu vaša kolena. I ovu vežbu ponovite između 20-30 ponavljanja” kaže Neda Kapetanović, fitnes trener.

Ceo trening pogledajte u videu na vrhu teksta.

Foto: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar