Kako do savršene zadnjice za pet minuta?

22-01-2024
Featured Video Play Icon

Čvrstu i zategnutu guzu možete imati bez obzira na veličinu i oblik. Čuvena brazilska zadnjica san je svih žena koji se  bez sumnje može ostvariti uz trud i disciplinovano redovno vežbanje i to u svega pet minuta dnevno. Više o svemu otkriva Neda Kapetanović, personalni trener  

Sve žene žele savršenu zadnjicu

”Kada biste pitali većinu žena, šta je to šta bi promenile na sebi? …Svaka od njih bi se složila sa tim da bi na bilo koji način, barem malo promenila svoju zadnjicu. Bilo da je uveća ili zategne. Zato smo za vas danas pripremili komplet sa nekoliko vežbica, koje možete raditi u kućnim uslovima i koje su veoma efikasne u postizanju vašeg cilja”, kaže Neda.

Vežba 1

”Prva vežba: opterećenje je na prednjoj nozi . Držite se za neki od kućnih reklvizita koje imate. Možete iskoristiti stolicu ili neki gelender… ..Prvo radimo šut jednom nogom unazad, i pritom pazimo da istežemo gluteus! Ukoliko imate traku, možete dodatno opteretiti vaše telo. Potrebno je ovu vežbu raditi između 15-20 ponavljanja i takođe ponoviti isto drugom nogom.”, pojašnjava Kapetanović.

Vežba 2

”Prelazimo na drugu vežbu. Druga vežba nam je čučanj. Posebno pazite da zadnjica ide pozadi, i iz čučnja, jednu nogu pomičemo u stranu. Dišite…ponovite vežbu između 15-20 ponavljanja jednom, a nakon toga pređite na izvođenje iste vežbe i drugom nogom. ”, zaključila je.

Vežba 3

”Za poslednju, odnosno vežbu broj tri, potrebna će nam biti strunjača. Legnite i zalepite vaša leđa za strunjaču. Ruke su pored tela i stopala u širini kukova. Podižemo prvo zadnjicu, dok su nam pleća naslonjena na podlogu…i vratimo. Kao dodatno opterećenje možete staviti traku iznad kolena. Još složenija varijanta je u gornjoj poziciji da raširite noge. ”, otkriva Neda Kapetanović – personalni trener.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar