Dr Aleksandar Krunić predstavio Neostrata proizvode

10-02-2024
Featured Video Play Icon

Dr Aleksandar Krunić – poznati srpski dermatolog i stručnjak za Mohs mikrografsku hirurgiju, predstavio je juče u Beogradu – Neostrata proizvode kao i održao edukaciju o primeni pilinga u svrhu podmlađivanja kože lica

Zaustavljanje starenja uz efekat podmlađivanja

”Današnje predavanje je o anti-agingu i kako proizvodima Neostrata, možemo da zaustavimo starenje, odnosno da  popravimo rezultate starenja. Znači, da se ne vide fleke, bore, pigmentacije i da se pojača obnavljanje kože. Učili smo  kako da zaštitimo našu kožu od efekta antioksidanata, ultraljubičastog zračenja kao i o sastojcima u Neostrata proizvodima. Kako oni deluju i na koji način su ukompovani?”, rekao je dr Krunić, dermatolog i stručnjak za Mohs hirurgiju.

Važnost pilinga u održavanju mladalačkog izgleda

”Poslednje predavanje je bilo o  pilinzima i koje su metode kojima se određene kiseline kao hidroksi kiseline ili salicilne kiseline ili retinolna kiselina (retinoična) primenjuju, odnosno derivat vitamina A primenjen na kožu, dovodi do eksfolijacije. Znači do deskvamacije – odvajanja mrtvih ćelija kože, povećanja vode u samoj koži – čime se smanjuju bore, popravlja volumen… Koža postaje sjajna, ravna bez bora, ispunjena i takođe, povećava se količina međućelijske supstance, odnosno gliko – zamenu glikana, hijalurona i kolagena i na taj način se usporava i smanjuju vidljivi rezultati starenja”, zaključio je dr Krunić.

Svetski stručnjak za Mohs – mikrografsku hirurgiju

Osim u području dermatoologije, dr Aleksandar Krunić je stručnjak za Mohs – mikrografsku hirurgiju. Reč je o  specifičnoj  tehnici  hirurškog uklanjanja kože koja se često koristi za tretiranje određenih vrsta kožnih karcinoma. Osnovna ideja iza Mohs mikrografske hirurgije je pažljivo uklanjanje tankih slojeva zahvaćenog tkiva i momentalno ispitivanje svakog sloja pod mikroskopom da bi se procenila prisutnost malignih ćelija. Postupak se ponavlja sve dok se ne ukloni sve tumorsko tkivo, a istovremeno se maksimalno štedi ono  zdravo. To omogućava precizno uklanjanje tumora s minimalnim oštećenjem okolnog zdravog tkiva, često na delikatnim područjima kao što su lice, nos ili uši.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar