Dr Jasmina Lalošević: fileri od trombina imaju drugačije delovanje od hijaluronskih

24-11-2019
Featured Video Play Icon

Koja je razlika između hijaluronskih filera i onih dobijenih iz krvi koji se obogaćuju trombinom?  Odgovor na to pitanje zna,  dr Jasmina Lalošević, spec Evropskog instituta za naučni antiaging u Parizu 

Hijaluronski fileri imaju drugačije delovanje od onih sa trombinom 

”Popunjavanje bora sa trombinom , koji se radi u sklopu terapije PRP , odnosno plazmom , jeste jedna metoda koja može donekle zameniti i upotrebu hijaluronskih filera. Ali treba napraviti razliku između ove dve metode. Hijaluronski filer je hijaluronska kiselina stabilizovana da bi duže opstala u tkivu, da odoleva procesu resorpcije od strane enzima hijaluronidaze….i efekti postignuti hijaluronom svakako su dugotrajniji, i na prvu loptu uočljiviji . Međutim, sa druge strane ukoliko ne želimo voluminiziranje, u koliko želimo neku malo prirodniju metodu koja će  zapravo u etapama da dostigne određeni cilj, tada pribegavamo trombinu.”, kaže dr Jasmina Lalošević, spec Evropskog instituta za naučni antiaging u Parizu.

dr Jasmina Lalošević, spec Evropskog instituta za naučni antiaging u Parizu

PRP i fileri sa plazmom i trombinom

Nakon što se uzme krv pacijenta, plazma se centrifugiranjem odvaja od krvnih elemenata. Deo ovako dobijene plazme se uzima za podmlađivanje kože određene regije, a deo za spravljanje filera kojim se popunjavaju duboke, urezane bore. Proces ubrizgavanja traje 8-15 minuta u zavisnosti od regije. PRP predstavlja najprirodnije rešenje za obnovu svih struktura kože jer stimulacijom resinteze kolagena i pojačavanjem protoka krvi u tretiranim zonama za rezultat daje obnovljenu, jedriju i blistaviju kožu.

Hijaluronski fileri bez konkurencije u nadoknađivanju volumena 

Hijaluronska kiselina je bezbedna i prirodna supstanca koja se deo ljudskog organizma, dok  se 50% njene ukupne količine nalazi u koži. To je supstanca u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i ostalim činiocima kože. Suština tretmana filerima je da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline, koja se tokom vremena resorbovala. Nakon ubrizgavanja,  hijaluronska kiselina veže na sebe molekule vode, čime dobija na volumenu. Na taj način pegla bore , a efekat je vidljiv odmah.

Ceo razgovor s dr Lalošević, pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar