Estetskim hirurzima se diže kosa na glavi od ovih zahteva pacijenata

26-04-2019

U današnje vreme estetska je hirurgija veoma uznapredovala, i gotovo da nema te korekcije na telu koju nije moguće učiniti. Međuti, uvek postoji određeni broj pacijenata sa nerealnim zahtevima, od kojih se doktorima diže kosa na glavi. Vađenje rebara radi užeg struka, promena oblika lobanje i potpuna simetrija lica samo su neki od njih..

Vađenje rebara radi užeg struka

Širina struka je određena širinom rebara, razmakom između njih, karličnom kosti, epigastričnim uglom (rasporedom jetre, želuca i dijafragme ispod rebara) i oblikom tela. Ako žena ima pravougaoni oblik tela, može da suzi struk uz pomoć dijeta i vežbi. One koje vole oblik tela kao što je peščani sat,  često se  upute na plastičnu operaciju sužavanja struka. Ova hirurška intervencija je rizična,  zato je doktori izbegavaju. Naime, da bi se dobio željeni struk uklanjaju se rebra, a to nije ni malo jednostavan zahvat, jer može da dođe do bušenja plućnog krila, ali i povređivanja bubrega.

Zatezanje kože radi korekcije strija

Stanje kože najviše zavisi od genetičke predispozicije. Nivo hidriranosti i kolagena se može nadoknaditi raznim kozmetičkim proizvodima. Strije su još uvek gotovo nerešiv problem, ali žene su ubeđene da će zatezanjem kože one biti manje vidljive. Ono što ne znaju je da pri zatezanju kože dolazi do cepanja tkiva i da tome treba izuzetno mnogo vremena da sraste kako treba, pa je samim tim jasno da može da dođe do gomile nus-pojava.

Promena oblika lobanje

Oblik glave je nasledan, međutim sve više ljudi je  zainteresovano da ga promeni. Naime, damama je odjednom primamljivije visoko čelo, a muškarci obraćaju pažnju na potiljak. Kako se lobanja i njen oblik ne mogu promeniti, ovaj komplikovani zahvat obuhvata ugrađivanje željanog implanta na određeno mesto na glavi. To zahteva mnogo vremena, a oporavak je dug i iscrpljujući. Pored toga, mogu se javiti česte glavobolje kao komplikacije operacija.

Što bujnija kosa je IN

Danas je jako popularno presađivanje kose, pa su i  žene nakon muškaraca pomahnitale za progušćivanjem vlasi. Međutim, doktori često imaju problem da izvedu ovaj estetski zahvat zbog nerealnih ženskih zahteva.  One žele ogoroman broj  presađenih dlaka, zanemarujuči činjenicu da na svakoj glavi postoji jedinstven broj flikula iz kojih niče dlaka. Njih nije moguće namnožiti.

Simetrija lica nije prirodna

Žene često pate za simetrijom lica, ali naučno je dokazano da ne postoji ni jedno jedino lice na Zemlji koje je apsolutno simetrično. To je i razlog  zbog kojeg smo  jedinstveni i posebni. Od plastičnih hirurga se često očekuje da uz pomoć botoksa, hijalurona i drugih imlanata kreiraju savršen lik, gde će leva i desna njegova strana biti identične. To je zapravo  potpuno nemoguć posao i hirurzi najčešće izbegavaju ovakve zahteve.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar